ATAAF Girona

ARTICLES / NOTÍCIES

 

21DES11

Ibuprofè

L'IBUPROFÈ COMPLEIX 50 ANYS

 De gener a novembre de 2011 a Espanya s'han venut 89 milions d'envasos d'aquest medicament.

 El seu creador, Steward Adams, ho va provar per combatre la ressaca i avui, mig segle després, s'ha convertit en l'analgèsic més utilitzat. Tant, que alguns experts, fins i tot diverses investigacions, adverteixen es consumeix més del compte. Un exemple és l'estudi realitzat pel COF de Madrid l'any 2006 en què es va concloure que el 65% de les persones abusaven de l'ibuprofè. I és que la versatilitat d'aquest fàrmac, indicat per combatre des del mal de cap a les malalties derivades d'un esquinç, la menstruació o qualsevol tipus d'inflamació, l'han fet molt popular.

 És per això, que metges i experts encara que destaquen la seva seguretat, recorden que és un fàrmac i com a tal ha de ser consumit correctament i que no està exempt d'efectes secundaris. "Pot ser perillós si es consumeix simultàniament amb dosis baixes d'aspirina, una barreja molt prescrita per a la prevenció de les malalties cardiovasculars", explica Vicente Baos, coordinador del grup de treball d'utilització de fàrmacs de la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària (semFYC).

 Com a curiositat, comentar que va ser un dels primers fàrmacs que va estar disponible directament per al consumidor, amb el llançament de Nurofen el 1983 com la primera marca OTC, sense recepta, del món.

Ibuprofè


 
23DES11

FEFAC

LA FEFAC NO VEU BÉ L'EURO PER RECEPTA

 La FEFAC, Federació d'Associacions de Farmacèutics de Catalunya, no veu bé i està contra de la mesura del Govern de la Generalitat de cobrar un euro per cada recepta dispensada, mesura que es vol implantar l'any que ve. Segons la FEFAC cobrar un euro per recepta no facilitarà el bon ús dels medicaments.

 La FEFAC creu que la nova proposta passa per alt dos fets molt importants: que el metge és qui decideix què ha de prendre el pacient i que el compliment del tractament és imprescindible perquè la mediació sigui eficaç.

 Segons paraules de Jordi Esteve, president d'aquest organisme, “No s'ha de penalitzar l'ús del medicament, sinó promoure el seu bon ús.” Hi ha preocupació a la FEFAC perquè aquesta taxa porti un mal ús de la medicació sense que se sàpiga el risc que comporta això.

 
21DES11

ECOCEUTICS

ECOCEUTICS I EL RACC SIGNEN UN ACORD PER FARMÀCIES

 La fidelització dels clients és un objectiu primordial tant per Farmàcies Ecoceutics com per al RACC (Reial Automòbil Club de Catalunya) per això les dues entitats han arribat a un acord que reporta avantatges exclusius als seus clients i afiliats.

 Tots els clients de Farmàcies Ecoceutics a través de la seva targeta-client poden beneficiar d'una promoció especial per entrar a formar part del RACC, un preu exclusiu en la seva quota anual i aconseguir descomptes en el seu catàleg de productes. Actualment 80.000 persones gaudeixen de la Targeta Ecoceutics amb la qual accedeixen a avantatges i descomptes bé en els establiments i productes del grup com amb els seus partners. Per la seva part, gràcies a aquest acord, els socis del RACC podran canviar els seus punts acumulats per una targeta regal de 10 € de Farmàcies Ecoceutics.

 Farmàcies Ecoceutics va néixer l'any 2004 de la mà d'un grup de farmacèutics catalans que ja portaven diversos anys treballant per incorporar al seu negoci les últimes innovacions pel que fa a gestió i serveis. Amb l'objectiu d'oferir la millor atenció al ciutadà i aconseguir així una major rendibilitat de les seves oficines de farmàcia, va néixer Farmàcies Ecoceutics. Actualment compten amb 123 farmàcies associades a Catalunya i Andorra. Gràcies als recursos que Farmàcies Ecoceutics proporciona als seus associats, les seves farmàcies poden posar en marxa accions que de forma independent serien difícils de realitzar: targeta de fidelització, patrocinis, campanyes, imatge ... a més de sinergies i avantatges amb els laboratoris.
 
21DES11

Assemblea de Ndadal 2011

BONA ASSISTÈNCIA EN LA DARRERA ASSEMBLEA DE L'ANY

 Una seixantena de socis van assistir en la darrera assemblea de l'any, l'assemblea del Nadal com ja fa anys venim celebrant per aquestes dates. L'assemblea es va celebrar a l'Hotel NH de la ciutat de Girona, lloc on darrerament celebrem moltes de les xerrades que oferim. Van assistir socis i sòcies d'arreu de les comarques i va estar caracteritzada pel bon ambient i harmonia que envolta el nostre col.lectiu.

Assemblea de Ndadal 2011

 Passava dos minuts de les 21.30h, en segona convocatòria quan Dioni Ciudad va donar per començada l'assemblea amb la salutació a tots els assistents i la presentació de la junta que presidia l'acte. En la taula presidencial també vam comptar amb la presència de l'advocat Sr.Carles Mccragh, amb la finalitat de contestar a totes aquelles qüestions que fessin referència al món laboral i contractual.

 Com a primer punt de l'ordre del dia Dioni Ciudad passa la paraula a Xavi Rimbau per a què llegeixi l'acte de l'assemblea del passat mes de juny. Un cop llegida tota l'acte l'assemblea per unanimitat l'aprova.

Assemblea de Ndadal 2011

 Seguidament agafa el torn de paraula Eva Cabezas que informa de l'estat de comptes de l'ATAAF. Sense cap pregunta per part de cap membre de l'assemblea, va quedar també aprovada per unanimitat.

 Un cop acabada la informació de l'informe econòmic, es passa el torn de paraula de nou a Xavi Rimbau perquè faci notorietat i expliqui algunes de les novetats que s'incorporaran pròximament en la pàgina web. Entre les novetats informe que el soci i company ara tindrà l'oportunitat d'anunciar-se buscant feina, apartat que s'anomenarà demanda de treball i que també hi ha la possibilitat de posar curriculums per aquells companys que busquin feina. Un soci assistent dóna la idea que també s'inclogui un apartat de compra-venda de productes.

 Tot seguit agafa el torn de paraula el Sr.Carles Mccragh. En les seves paraules es despren que les negociacions del conveni col.lectiu seran complicades però que a hores d'ara totes les negociacions estan aturades. Segons paraules del mateix advocat podria ser que estiguéssin a l'expectativa de la nova situació governamental del país. Recordem que estem immersos en dues negociacions, la del conveni estatal, que és el que tenim vigent, i les negociacions del conveni català del qual de moment no tenim cap noticia que estigui anant endevant.

Assemblea de Ndadal 2011

 Un cop finalitzada l'exposició del Sr.Carles Mccragh es va passar a informar de les activitats passades i futures de l'ATAAF entre les quals es va informar al soci que s'estava mirant amb la possibilitat de canviar el telèfon de l'Associació pel cost que comporta. A part també es demana col.laboració en assistències a les xerrades i activitats que es facin perquè segons Dioni Ciudad sortirem beneficiats ja que els laboratoris ens seguirien col.laborant i patrocinant.

 Com a punt final es van passar imatges d'activitats fetes com algún dels viatges realitzats durant aquesta temporada. L'assemblea va finalitzar a les 22.20h.

 Un cop finalitzada l'assemblea tots els assistents vam gaudir d'un sopar de germanor al mateix hotel, amb sorteix de 5 pernils i la donació d'un obsequi al nostre company Tomàs Gironès per la seva col.laboració i contribució extensa en la venda de la loteria d'enguany. Aquest va ser el darrer acte de l'any.

 

21DES11

Donació de medicaments a COMG-AJUDA

L'ATAAF FA ENTREGA DELS MEDICAMENTS A COMG-AJUDA

 Abans de la celebració de l'Assemblea del Nadal a l'Hotel NH de Girona,  Dioni Ciudad, acompanyada pels membres de la junta Xesca Pagès i Xavi Rimbau, fa entrega a la metgessa i representant de l'organització COMG-AJUDA, Sra. Teia Pascual, dels mil medicaments dels quals fem donació cada any. Aquesta entrega es fa gràcies a tots els socis que han col.laborat en la venda de la loteria. Es preveu seguir col.laborant amb aquesta organització mèdica gironina perquè molts medicaments siguin enviats a païssos necessitats d'atenció mèdica bàsica.

Donació de medicaments a COMG-AJUDA


 

15DES11

Recepta

UN EURO PER RECEPTA DE MEDICAMENT

 El govern català posa en marxa el "tiquet moderador" sobre la recepta mèdica, que obligarà als titulars de la tarja sanitària a pagar un euro per cada medicament prescrit. La mesura està inclosa a la llei d'acompanyament dels pressupostos aprovada avui, i comportarà uns ingressos de 102 milions, segons la previsió.

 El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha precisat en una roda de premsa al Parlament, que la taxa serà d'entrada universal, i que posteriorment es podria incrementar segons la renda quan es resolgui la complexitat tècnica que això comporta. La taxa es pagarà al comprar el medicament a la farmàcia.
 

21DES11

El Punt-Avui

EL PUNT FA RESSÒ DE LA NOSTRA SOLIDARITAT

CEL PUNT FA RESSÒ DE LA NOSTRA SOLIDARITAT
 

15DES11

Logo

BONA ACOLLIDA EN LA XERRADA D’ARKOFARMA

 Bona acollida en la darrera xerrada de l’any oferta pel laboratori Arkofarma que s’ha fet a l’Hotel NH de Girona. En un ambient distès entre els 30 companys que vam assistir i seguir atentament la xerrada que sota el títol “Augmenta les teves defenses….naturalment” van oferir les formadores del laboratori Eva Maria Magro i Loli Marin.

Foto 1

 La xerrada va començar a les 21.15h amb la primera exposició d’Eva Maria Magro que va parlar, amb acompanyament d’imatges, dels probiòtics. Primerament va fer una exposició entre la diferència entre probiòtic i antibiòtic i tot seguit una àmplia exposició dels probiòtics com el tipus, els efectes terapèutics, com actuen, altres utilitats, requeriments i com s’han de prendre. Una llarga exposició sota l’atenció dels assistents i sempre mostrant imatges clarificadores sobre el mateix tema.

Foto 2

 La segona part de la xerrada li va tocar el torn a la companya del laboratori i també formadora Loli Marin. Aquesta segona part va tractar el probiòtic des del punt de vista del mateix laboratori, els Arkoprobiòtics. Loli Marin va fer referència a com s’han de prendre, a qui recomanar-los, el sistema defensiu, les vitamines, el trànsit i la flora intestinal, la immunitat del sistema respiratori , el tractament, el mecanisme d’acció, de l’equinàcea i finalment del pròpolis, la definició i propietats.

Foto 3

 La xerrada va acabar a les 22.30h i tot seguit es va servir un refrigeri per a tots els assistents. Aquesta va ser la darrera de l’any. L’ATAAF sempre pensant en la formació de tots els nostres companys. Per l’any que ve tornarem a formar-nos amb més xerrades informatives i professionals. 150 milions de receptes- i introduirà un tiquet moderador de la demanda.

Foto 4


 
14DES11

Centre 

COMG-AJUDA REBERÀ LA MEDICACIÓ GRÀCIES A LA VENDA DE LA LOTERIA

 COMG-AJUDA és una Secció col · legial del COMG (Col.legi Oficial de Metges de Girona) creada al gener de 1999. Té com a finalitat  sensibilitzar els metges gironins per a què col.laborin en projectes humanitaris.

Centre 2

 Aquesta secció es compromet a:

 Oferir als  metges activitats relacionades amb la medicina tropical mitjançant internet, mailings, revista del col · legi, Rrunions i cursos  També disposar de materials i medicació obtinguts per a donacions per a subministrar-los a projectes que ho necessitin.
 Ser una borsa de treball de metges voluntaris i altres personals sanitaris, i sobretot  poder col · laborar en els projectes que els ofereixin Per aquesta tasca, el COMG participa amb el sufragi de despeses corrents i en l'aportació d'infrastructura administrativa necessària.

Centre 3


L'any 2010 l'ATAAF durant el mes de desembre va fer donació en l'Hotel Fornells Park de 2000 antibiòtics donats pel Laboratori Esteve que van estar repartits entre Mali i Gàmbia. Aquest any tornarem a fer donació de medicació en aquests païssos tant necessitats mitjançant lCOMG-AJUDA.

 
18NOV11

Recepta

LA FARMÀCIA RECAPTARÀ L'ABONAMENT PER RECEPTA

 Si finalment es porta a terme la idea de la Generalitat de fer pagar per recepta sanitària, alhora s'està també estudiant que siguin les oficines de farmàcia les que cobrin aquesta taxa.

 Els ciutadans pagaran entre cinc cèntims i un euro per cada recepta. La Generalitat vol cobrar el tiquet moderador a les farmàcies. La segona tongada d'ajustos de l'executiu d'Artur Mas implicarà canvis substancials en l'accés als medicaments. La Generalitat està decidida a aplicar una mesura dissuasòria del consum excessiu de fàrmacs -en l'últim any es van expedir més de 150 milions de receptes- i introduirà un tiquet moderador de la demanda.

Receptes

 
23NOV11

Busques feina?

NOVA SECCIÓ. DEMANDES DE TREBALL PER A TÈCNICS I AUXILIARS

 Si ets TÈCNIC DE FARMÀCIA o AUXILIAR DE FARMÀCIA, busques feina, t'has quedat a l'atur i vols treballar al nostre sector. Si ets TÈCNIC DE FARMÀCIA i has acabat el curs, vols trobar feina, en oficina de farmàcia, magatzem distribuïdor o bé farmàcia hospitalària, t'oferim la possibilitat de poder anunciar-te en la nostre web totalment gratuït.

Farmàcia

 Només ens has d'enviar al correu ataafgirona@gmail.com amb el nom complert, el número de telèfon i el que vulguis publicar de la demanda de treball i t'ho publiquem.

Anuncia't, aquí!


 L'ATAAF sempre al sevei de l'AUXILIAR-TÈCNIC DE FARMÀCIA.

 
18NOV11

Loteria

LOTERIA DE NADAL, 16 DESEMBRE DARRER DIA PER INGRESSAR

 Per tots aquells companys que no vindreu a l'assemblea del Nadal del proper dia 19 de desembre i que heu vengut els talonaris de loteria del Nadal 2011, heu d'ingressar els diners com a data màxima la del 16 de desembre al compte bancari de l'ATAAF.(IMPORTANT DEIXAR NOM I COGNOMS A L'HORA D'INGRÉS DELS DINERS AL BANC). (LES BUTLLETES SOBRANTS S'HAN D'ENVIAR A QUALSEVOL MEMBRE DE LA JUNTA).

 Els companys que vindreu a l'assemblea podeu portar els diners de la venda de la loteria del Nadal el mateix dia de l'assemblea, juntament amb les butlletes sobrants si no les heu aconseguit vendre.

 IMPORTANT!

 Aquests indicacions són importants perquè dies després i abans del sorteig s'han d'abonar les butlletes venudes a l'administració de loteria.

 
18NOV11

UTF

UNA ALTRA ASSEMBLEA DE LA UTF SENSE DECIDIR RES

 Una altra assemblea, una més, que es va celebrar el passat més d’octubre, amb poques associacions presents i no arribant a gaires acords ni solucions.

 El passat dia 29 d’octubre es va celebrar a Madrid, concretament a l’hotel Praga, l’anual Assemblea Ordinària de la UTF, l’antiga Coordinadora Estatal (Unión de Trabajadores de Farmacia).

 Van assistir els companys de les províncies de Cantàbria, Múrcia, Alacant, Toledo, Jaen, Madrid, Almeria i Tarragona, excusant la seva presència i autoritzant el vot, les delegacions de Màlaga i Granada.

 L’assemblea va començar a les 17.35h presidint la mateixa el president de la UTF Luís de Luís que per començar i com és habitual, dóna la benvinguda a les delegacions presents. En un dels primers punts de l’ordre del dia llegeix l’acta de l’assemblea del 2010, evidentment aprovada per tots els assistents.

Com a segon punt de l’ordre del dia, informa de les activitats. Dóna especial importància al futur del certificat de professionalitat. Segons Luís de Luís, s’ha arribat a un acord amb el Ministeri d’Educació per a coordinar amb totes les comunitats autònomes facilitar als treballadors de la consecució del certificat, el qual espera una rapidesa en la seva obtenció.

 Destaca també que s’està començant a treballar en el projecte del Tècnic de Farmàcia, grau superior. En aquest punt l’Associació de Tarragona va aportar el seu granet de sorra i experiència pel motiu que a Tarragona es va feu la prova pilot sobre aquest grau.

 Luís de Luis va recordar a tots els assistents que l’assessoria jurídica de la UTF està a disposició de tots els associats i que només han de fer arribar els seus dubtes a la direcció per a què aquestes siguin enviades al gabinet jurídic. En un altre punt agraeix als representants de l’Associació de Tarragona pel treball fet per l’adhesió i aportar Delegats de Personal a la plataforma de la UTF.

 Recorda també que els cursos de formació també inclouen a persones en atur. L’Associació de Tarragona informe que en l’assemblea del més de desembre demanarà als seus socis el canvi de nom de l’associació, passant a anomenar-se UTF Tarragona i demanaran modificar els Estatuts , per a que pugui formar-hi part qualsevol treballador de farmàcia, amb independència del seu grau de formació o categoria professional, i espera que la seva assemblea així ho aprovi. Arran d’aquesta proposta s’obre un debat sobre la conveniència o no d’aquests canvis, algunes associacions manifesten la intenció d’iniciar un projecte semblant i la UTF elaborarà un dossier sobre el que implica el canvi de nom.

 Tot seguit es va parlar de la negociació col·lectiva. L’advocat de la UTF destaca que la negociació col·lectiva està parada com a conseqüència del contenciós creat en relació al darrer conveni, el qual s’havia decidit que, un cop caducat aquest conveni i mentre es negociés el nou conveni, s’aprovaria una pujada salarial equivalent a l’augment de l´IPC de l’any anterior. En l’actualitat la patronal segueix negant a l’aprovació del anomenat conveni i ha paralitzat la negociació cara a un futur pròxim del nou conveni com a mida de pressió per a que els sindicats retirin la demanda que han posat davant l’Audiència Nacional. Alguns companys de les diferents associacions informen que als seus respectius territoris s’està aplicant l’augment del IPC.

 També adverteixen que el nou Reial Decret que regula les negociacions col·lectives trencarà l’actual estatus i portarà molts problemes als treballadors.

 Des de l’Associació de Tarragona es planteja la necessitat de buscar un plus econòmic objectiu que cobreixi el forat deixat per la pèrdua dels triennis i ocasiona Graus problemes als treballadors d’aquest sector, ja que no poden millorar el seu salari en el temps. Informen que s’estan estudiant diferents opcions com el plus de productivitat o el de la formació.

 Després de la negociació col·lectiva tocava parlar de la formació continuada. Luis de Luis informa que al pròxim curs de formació continuada ha estat aprovat gràcies al grau d’eficàcia i transparència amb el que han estat els cursos anteriors. L’Associació de Tarragona pregunta si seria possible amb els fons aconseguits, realitzar cursos presidencials. Encara que aquesta proposta no agrada als dirigents de la UTF pels problemes que es pot portar a terme, preguntaran a l’empresa formadora si és possible una opció com aquesta.

 Un cop acabat de parlar de la formació continuada, es passa a l’informa econòmic. Els companys de les associacions presents demanen que el pagament, la quota a la UTF sigui semestral. Destaquen un superàvit de 38.000 euros però fan significatiu que aquesta quantitat és fictícia i que la UTF seria deficitària si no fos per les despeses que puguin aportar els plans de formació.

 L’Associació de Tarragona pregunta si s’està fent algun pas endavant per a què altres associacions estatals pertanyin a la UTF. Segons Luis de Luis s’estan fent esforços per incorporar més associacions a la UTF.

 Com a darrer punt es parla de les propostes de futur. La UTF garanteix seguir treballant per a una més gran formació. Seguir amb l’exemple de l’Associació de Tarragona de demanar a tots els associats delegats de personal i demanar el canvi de nom de les associacions. Continuar treballant per el certificat professional i fer més fàcil el treball a totes les associacions un cop sigui aprovat i ser perseverants en la lluita per un futur conveni digne.

 L’assemblea va acabar aproximadament a les 20.35h i tot seguit la UTF, amfitriona de la convocatòria, va oferir a tots els representants de les diferents associacions presents un sopar en el restaurant del mateix hotel.

 
18NOV11

Fes-te soci/a

FEM-NOS SOCI DE L'ATAAF, TOTS SORTIM GUANYANT

SER SOCI A L'ATAAF:

 Si no ets soci/a i t'agradaria ser-ho, amb molt de gust atendrem la teva sol·licitud, només has d'omplir les dades que et demanem i després nosaltres ens posarem en contacte amb tu.
 Els serveis que oferim són:

 - Negociació del Conveni Col·lectiu (Sindicat CEAFAEF)
 - Serveis jurídics (Carles Mac Grag) - Formació continuada
 - Excursions culturals
 - Classes per a l'obtenció del títol de Tècnic de Farmàcia
 - Assemblea
 - sopar de Nadal
 - Assemblea extraordinària i dinar de primavera
 - Assegurances amb condicions especials
 - I moltes altres activitats més...

   La quota és de 32€ semestrals i una aportació inicial de 50€.
 Tots els dimarts no festius, els Socis poden rebre atenció personalitzada per telèfon o personalment en en el local de la ASSOCIACIÓ: Carrer Sta. Eugènia, 23, local 27 de 16 a 18 hores.

 Si vols ser soci has d'omplir el formulari des de la nostra pàgina web directament, seguint les diferentes passes. Has d'anar a la secció INFO, premant aquesta opció veuràs un apartat anomenat " COM FER-SE SOCI" i tot seguit buscar el "formulari de sol.licitud".
 Així de senzill, al cap de pocs dies, serás soci/a amb ple dret de l'ATAAF.

 Tel 972213193 / 687733598 · e-m@il: ataafgirona@gmail.com · web: www.ataafgirona.cat

 
17NOV11

Loteria 2011

AMB LA VENDA DE LOTERIA, SORTIREM GUANYANT TOTS

 Per a tots aquells socis i companys que volguin més talonaris de loteria per vendre, demaneu-los a qualsevol membre de la junta per tal de fer-los arribar el més aviat possible. És important saber que mentre més talonaris de loteria es venguin, més en sortirem beneficiats tots i més activitats podem programar. Recordeu que com és tradicional gràcies a la venda de loteria podrem enviar 2000 antibiòtics al tercer món. Podeu enviar la sol.licitud de talonaris de loteria o bé per correu electrònic o trucar directament al telèfon de l'ATAAF.

 
17NOV11

Aules Virtuals

TÈCNICS EN PRÀCTIQUES A LES OFICINES DE FARMÀCIA

 Responsables de l'Institut Narcís Xifra de Girona, on es cursa el Tècnic de Farmàcia, estan telefonant a les oficines de farmàcia perquè autoritzin i  acceptin alumnes per a fer-hi pràctiques, com a assignatura per treure el títol. El títol de Tècnic de Farmàcia s'estudia en grau mitjà, consta d'un curs acadèmic de 1.300 hores i té sortides com treballar en una oficina de farmàcia, ,magatzem de distribució de medicaments, farmàcia hospitalària o també o en establiments de parafarmàcia.

 Els crèdits que s'han d'estudiar son:

 - Procediments administratius i de control d'existències en establiment de farmàcia - 90 hores
 - Els productes farmacèutics i afins - 120 hores
 - Higiene i salut - 60 hores
 - Elaboració de preparats farmacèutics i parafarmacèutics en estalbiments de farmàcia.- 270 hores
 - Realització d'anàlisi clíniques elementals sota la supervisió del facultatiu- 150 hores
 - Recolzament psicològic al pacient/client- 60 hore
 - Educació per la salut- 30 hores  - Formació i orientació laboral- 60 hores
 - Formació en centres de treball- 310 hores
 - Síntesi- 60 hores

Xifra


 
17NOV11

Hotel NH 

JA HI HA DATA PER L'ASSEMBLEA DEL NADAL 2011

 Serà el pròxim dia 19 de desembre (dilluns), com cada any pel desembre, l'ATAAF celebrarà per a tots els socis i companys l'Assemblea del Nadal. Enguany s'ha canviat el lloc i es farà a l'Hotel NH del carrer Joan Pons, 1 de la ciutat de Girona.

 En primer terme es farà l'assemblea en la sala principal de conferències de l'hotel i tot seguit se servirà un sopar per a tots els assistents. En dates pròximes donarem a conèixer l'ordre del dia i l'hora de convocatòria.

Ubicació Hotel NH


 
14NOV11

Tècnic 

LES RETALLADES A SALUT AFECTEN LES PRÀCTIQUES DEL TÈCNIC

 Les pràctiques del TÈCNIC DE FARMÀCIA estant essent afectades per les retallades a la sanitat pública i  estan afectant l'oferta d'aquestes  per a alumnes de Formació Professional en aquest sector. Diversos instituts han denunciat a Catalunya Ràdio que el tancament d'algunes unitats a hospitals com Vall d'Hebron o Bellvitge ha obligat a reduir, aquest primer trimestre del curs, l'oferta de pràctiques i els centres tenen problemes per col·locar els estudiants. Això pot fer allargar els estudis per treure's el títol d'auxiliar d'infermeria o de TÈCNIC DE FARMÀCIA, ja que els alumnes interessats en les pràctiques han d'esperar més temps a fer-les i això endarrereix l'obtenció del títol.ç

 
09NOV11

DIONI CIUDAD PARLA PER LA REVISTA FARMAVENTAS

Dioni 1

Dioni 2

 

 
09NOV11

Alarma 

LES FARMÀCIES CATALANES ENCENEN LA LLUM D'ALARMA

 El retard en els pagaments i les mesures de contenció de la despesa posen contra les cordes a moltes oficines de farmàcia.

 La FEFAC i el Col.legi de Farmacèutics de Catalunya van convocar ahir dia 8, una roda de premsa per expressar la preocupació que hi ha al sector farmacèutic pel retard en els pagaments que estem patint les oficines de farmàcia de tot Catalunya. Aquests dos organismes han iniciat una campanya sota el lema "la farmàcia encén la llum d'alarma" per a concienciar a la societat de la problemàtica que passa el sector. S'ha demanat que les oficines de farmàcia encenguin durant una setmana la llum de les creus, tant de dia com de nit en mostra de protesta i preocupació.

 L'enderreriment en els pagaments que pateixen les farmàcies han portat que moltes oficines de farmàcia a presentar suspensió de pagaments . Segons han informat la FEFAC, 988 oficines de farmàcia d'arreu de Catalunya es troben en situació d'impagament i que el total de factures no pagades puja a la xifra de 41.776.370 euros. Aquesta situació provoca que moltes farmàcies tinguin problemes per adquirir medicaments. Tant el Col.legi de Farmacèutics de Catalunya com la FEFAC demana al CATSALUT que recuperi la normalitat en els pagaments.

 
08NOV11

Alarma

LA FARMÀCIA ENCÉN EL LLUM D'ALARMA

 El Consell de Col.legis Farmacèutics de Catalunya i la Federació d'Associacións de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) enceten una campanya de protesta a partir d'avui per a reivindicar la falta de cobrament mensual de les factures a les oficines de farmàcia.

 Després de setmanes de negociacions intenses amb l'Administració i amb les entitats bancàries per trobar una sortida al retard en el pagament del CATSALUT i garantir el cobrament mensual de les factures i que de moment no s'ha assolit cap solució definitiva, s'ha decidit emprendre una campanya reivindicativa amb el lema "la farmàcia encén el llum d'alarma".

 

 Dita campanya vol significar i per això es demana el suport de totes les oficines de farmàcia, que el sector farmacèutic ha arribat a una situació límit i que el retard en el pagament compromet la viabilitat de moltes farmàcies i posa en risc el servei que es presta al ciutadà.

 

 Quins son els objectius de la campanya?

 

 -Que la societat es concienciï que la situació és insostenible.

 -Que sigui divulgada pels mitjans de comunicació per tal de tenir una repercussió important.

 -Que els missatges difosos arribin amb claretat a l'Administració.

 

 El Consell de Col.legis de Farmacèutics i la FEFAC, impulsors de la campanya, demana que totes les farmàcies deixin encesa la creu durant tot el dia i la nit, des del matí 8 de novembre fins al 14 de novembre, la nit inclosa. (També durant el cap de setmana). També s'ha repartit per les farmàcies uns pòsters per a ser visibles pel públic en general, els usuaris que visiten la farmàcia.

 

 Avui dia 8 de novembre CCFC i FEFAC han celebrat una roda de premsa conjunta per a presentar als mitjans de comunicació aquesta iniciativa i trametre la situació actual de les oficines de farmàcia i la seva aportació al sistema.

 

 El nostre col.lectiu, com Ataaf, el qual compartim també la preocupació real del sector el qual treballem, ens sumem molt profundament i donem suport a la CCFC I FEFAC i per tant a tots els farmacèutics de Catalunya a la campanya "LA FARMÀCIA ENCÉN EL LLUM D'ALARMA", la qual també hem de ser partíceps en suport a molts llocs de treball de tècnics i auxiliars de farmàcia poden perillar en un futur. L'ATAAF dóna el més gran suport a la campanya i ens posem al costat dels farmacèutics i demanem dintre les nostres possibilitats que segueu concients de la gravetat en que passa el nostre sector.

 

Descarrega el cartell


 
27OCT11

Genèrics 

EL DECRET DE DISPENSACIÓ DE MEDICAMENTS GENÈRICS HA ENTRAT EN VIGOR

 El 75% dels metges informa que els seus pacients noten canvis en l'efectivitat d'alguns fàrmacs.

 Dimarts dia 1 de novembre  va entrar en vigor el decret dels genèrics pel qual els metges han de receptar medicaments per principi actiu i no per marca comercial, i els farmacèutics, dispensar el producte de menor preu. Amb aquesta mesura, el Govern espera estalviar uns 2.000 milions d'euros a l'any sense que això afecti la qualitat de la prestació, i així sanejar les arques del Sistema Nacional de Salut.

 El metge podrà prescriure al pacient el que consideri més apropiat sempre que hi hagi "una necessitat terapèutica justificada" i detallar la marca comercial sempre que resulti més econòmic que el genèric i suposi un benefici per a la continuïtat del tractament. La por que tenen els professionals de la salut és que aquest canvi acabi provocant "confusió, pèrdues d'adherència o duplicitats", especialment en els malalts crònics, polimedicats i gent gran.

 
31OCT11

Pindoles 

ELS METGES HAN DE RECEPTAR PER PRINCIPI ACTIU

 El dia 1 de novembre  entra en vigor el Reial Decret que obliga els professionals sanitaris a receptar per principi actiu. Aquesta mesura permetrà estalviar al Sistema Nacional de Salut 2.000 milions d'euros. A partir d'aquesta data  no es receptarà, entre d'altres, ni Gelocatil, Nolotil o Clamoxil, en canvi apareixeran a les receptes, paracetamol, metamizol o amoxicil · lina. Després en la farmàcia s'haurà de dispensar el medicament més barat que contingui aquest principi actiu. Els metges podran receptar un medicament de marca, amb independència del seu preu, quan hi hagi una "necessitat terapèutica justificada". Les farmàcies en aquest cas estaran obligades a facilitar el fàrmac prescrit.

 
27OCT11

retallades 

LES RETALLADES DE SANITAT PROVOQUEN QUE MOLTES FARMÀCIES NO PUGUIN OFERIR ALGUNS MEDICAMENTS

 A Catalunya el 9% de les farmàcies es troben en situació inviable a causa de la reducció d'ingressos que han patit

 Les retallades en Sanitat han provocat que moltes farmàcies de Catalunya es trobin amb cert debastecimient. Això provoca que alguns dels fàrmacs no es poden trobar a la farmàcia i el client haurà d'esperar perquè el farmacèutic l'ha de demanar a algun distribuïdor. El problema és que els farmacèutics tenen el just, a l'espera que entre el novembre en vigor l'últim decret amb el qual el Ministeri d'Economia espera estalviar 2.400 milions d'euros i que els obligarà a lliurar sempre el medicament de menor preu. Els decrets realitzats que han suposat retallades en la sanitat han provocat que el 9% de les farmàcies catalanes entrin en la inviabilitat, trobant-se davant una situació de dificultat per tornar el crèdit demanat i per cobrar els propis sous. En deu anys les farmàcies han passat de suposar el 6,76% del pressupost del Servei Català de la Salut a poc més del 3%, a causa de la rebaixa del preu en medicaments, a la major comercialització de genèrics ja que els metges recepten menys , deixant al sector farmacèutic amb greus problemes.

 
22OCT11

aliance

ALIANCE HEALTHCARE ENCETA CAMPANYA DE VACUNACIÓ ANTIGRIPAL

Campanya de vacunació antigripal en farmàcies

 L'època de la grip s'acosta i és ara quan s'ha de començar a prevenir-la. Per això, Alliance Healthcare ha iniciat avui una campanya que estarà present a les farmàcies fins al pròxim 6 de novembre per conscienciar la població general de la importància de la vacunació antigripal.

Qualsevol persona està en risc de contraure la grip i de transmetre-fàcilment al seu entorn. Els que tenen més risc de complicacions greus i fins i tot d'hospitalització són:
- Gent gran
- Nens petits
- embarassades
- Malalts crònics (asma, diabetis, insuficiència renal ...)

Per això, tota persona que convisqui o s'ocupi de la cura d'ells (personalment o professionalment) hauria vacunar de la grip per evitar transmetre'ls la infecció.

 
17OCT11

FEFAC

CiU PROPOSA COBRAR 1 EURO PER CADA RECEPTA

La recaptació que s'obtindria, sobre la base de 2010, quan la despesa en medicaments va arribar als 12.211.000 €, suposaria uns 1.000 milions per al sistema sanitari

CiU, el partit que governa a Catalunya i tercera força política espanyola proposarà els pròxims dies el copagament sanitari. La proposta és cobrar un euro per cada recepta que signin els metges del Sistema Nacional de Salut. Segons han assegurat, es tracta més d'una mesura dissuasòria que no d'una fórmula de recaptació, encara que no neguen que el cobrament ajudarà a afrontar l'increment de la despesa farmacèutica.

La idea de CiU és que aquesta mesura s'apliqui a nivell nacional i per això la formació catalana ja han iniciat contactes amb el PP. De no trobar suport, CiU no descarta aplicar el copagament de manera unilateral a Catalunya, cosa que, el Ministeri de Sanitat descarta, recordant-los que si bé les autonomies poden gestionar els ingressos generats pel pagament de fàrmacs, no poden modificar la Llei del Medicament que és de competència estatal.

 
08OCT11

loteria2011 

LOTERIA DE NADAL-COL.LABOREM AMB 2000 ANTIBIÒTICS

2000 antibiòtics donarem pel tercer món arrel de la nostra col.laboració en la venda aquest any de la nostra loteria de nadal. Com cada any ja hem repartit als diferents companys socis les butlletes amb els números 87.642 i 77.233 a un preu de 5 euros la butlleta pel sorteig de Nadal d'enguany que tindrà lloc el proper 22 de desembre.

Confiem que enguany es puguin vendre el màxim nombre de butlletes i que podem fer una bona donació com fa anys venim fent dels antibiòtics pel tercer món.

Adjunto el cartell promocional en PDF
 
08OCT11

FEFAC

PROP DEL 30% DE LES FARMÀCIES ES TROBA AL LÍMIT DE LA SUPERVIVÈNCIA

La FEFAC està preocupada davant un nou retard en el pagament dels medicaments a les farmàcies, que no poden suportar més càrregues econòmiques. El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha informat que, a causa de les dificultats de tresoreria de la Generalitat de Catalunya, s'endarrerirà en 30 dies addicionals el pagament de la factura a les farmàcies en concepte de receptes facturades a càrrec del Sistema Nacional de Salut.

La Junta de la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) manifesta la seva total disconformitat davant aquesta decisió, que s'afegeix a la presa ja fa més d'un any, quan el CatSalut va començar a fer efectiu el pagament del 70% de la factura a 75 dies, amb 25 més de retard. Les condicions de pagament actual ja els està suposant a les farmàcies un cost de 4,7 milions d'euros anuals.

Aquesta decisió empresarial rebutja qualsevol tipus de nou retard en el cobrament de les factures i assegura que el col.lectiu no té capacitat per suportar més mesures ni incidències que agreugen encara més la seva malmesa situació econòmica.
 
12SET11

Loteria Nadal 

PREPARANT LA LOTERIA DE NADAL

Com és habitual en aquestes dates L'ATAAF estem preparant la LOTERIA DEL NADAL que enguany tindrà lloc el dijous 22 de desembre.  Recordem que la nostra Associació gràcies als beneficis que ens dóna la loteria, enviem antibiòtics al tercer món, com venint fent habitualment any per any i per aquest motiu demanem la col.laboració desinteressada dels nostres socis i companys. Som molts els que venem loteria cada any però volem ser més perquè mentres més siguem, més antibiòtics enviarem a la gent necessitada.

Per aquest motiu, aquells companys que no han venut mai la LOTERIA DEL NADAL DE L'ATAAF i aquest any volen col·laborar amb la nostra Associació, demanem ens ho facin saber i ens ho comuniquin perquè aquest any VENDRE MOLTES BUTLLETES MÉS ANTIBIÒTICS PODREM ENVIAR.

 
09SET11

Guardia

EL SERVEI DE GUÀRDIES DE 150 FARMÀCIES A CATALUNYA ESTAN PER TANCAR

Els Col.legis de Farmacèutics de les quatre províncies han arribat a un acord amb la Conselleria de Sanitat per a que 150 farmàcies de tot Catalunya, deixin de fer guàrdies nocturnes i de cap de setmana, moltes d'aquestes en pobles petits. La Conselleria està estudiant municipi per municipi per a elaborar el mapa de farmàcies que quedaran lliures d'aquest servei.

Els farmacèutics, sobretot de poblets petits, solen fer guàrdies  de set dies cada sis o dotze setmanes, però moltes nits no venen pràcticament res. Amb el nou sistema no hauran de fer guàrdies i les farmàcies en poblacions mitjanament grans que és on es concentren més les urgències mèdiques, seguiran atenent per la nit i als caps de setmana com fins ara.
 
   
   
   
   
   
23DES11

FEFAC

LA FEFAC NO VEU BÉ L'EURO PER RECEPTA

 La FEFAC, Federació d'Associacions de Farmacèutics de Catalunya, no veu bé i està contra de la mesura del Govern de la Generalitat de cobrar un euro per cada recepta dispensada, mesura que es vol implantar l'any que ve. Segons la FEFAC cobrar un euro per recepta no facilitarà el bon ús dels medicaments.

 La FEFAC creu que la nova proposta passa per alt dos fets molt importants: que el metge és qui decideix què ha de prendre el pacient i que el compliment del tractament és imprescindible perquè la mediació sigui eficaç.

 Segons paraules de Jordi Esteve, president d'aquest organisme, “No s'ha de penalitzar l'ús del medicament, sinó promoure el seu bon ús.” Hi ha preocupació a la FEFAC perquè aquesta taxa porti un mal ús de la medicació sense que se sàpiga el risc que comporta això.
 
21DES11

ECOCEUTICS

ECOCEUTICS I EL RACC SIGNEN UN ACORD PER FARMÀCIES

 La fidelització dels clients és un objectiu primordial tant per Farmàcies Ecoceutics com per al RACC (Reial Automòbil Club de Catalunya) per això les dues entitats han arribat a un acord que reporta avantatges exclusius als seus clients i afiliats.

 Tots els clients de Farmàcies Ecoceutics a través de la seva targeta-client poden beneficiar d'una promoció especial per entrar a formar part del RACC, un preu exclusiu en la seva quota anual i aconseguir descomptes en el seu catàleg de productes. Actualment 80.000 persones gaudeixen de la Targeta Ecoceutics amb la qual accedeixen a avantatges i descomptes bé en els establiments i productes del grup com amb els seus partners. Per la seva part, gràcies a aquest acord, els socis del RACC podran canviar els seus punts acumulats per una targeta regal de 10 € de Farmàcies Ecoceutics.

 Farmàcies Ecoceutics va néixer l'any 2004 de la mà d'un grup de farmacèutics catalans que ja portaven diversos anys treballant per incorporar al seu negoci les últimes innovacions pel que fa a gestió i serveis. Amb l'objectiu d'oferir la millor atenció al ciutadà i aconseguir així una major rendibilitat de les seves oficines de farmàcia, va néixer Farmàcies Ecoceutics. Actualment compten amb 123 farmàcies associades a Catalunya i Andorra. Gràcies als recursos que Farmàcies Ecoceutics proporciona als seus associats, les seves farmàcies poden posar en marxa accions que de forma independent serien difícils de realitzar: targeta de fidelització, patrocinis, campanyes, imatge ... a més de sinergies i avantatges amb els laboratoris.
 
21DES11

Assemblea de Ndadal 2011

BONA ASSISTÈNCIA EN LA DARRERA ASSEMBLEA DE L'ANY

 Una seixantena de socis van assistir en la darrera assemblea de l'any, l'assemblea del Nadal com ja fa anys venim celebrant per aquestes dates. L'assemblea es va celebrar a l'Hotel NH de la ciutat de Girona, lloc on darrerament celebrem moltes de les xerrades que oferim. Van assistir socis i sòcies d'arreu de les comarques i va estar caracteritzada pel bon ambient i harmonia que envolta el nostre col.lectiu.

Assemblea de Ndadal 2011

 Passava dos minuts de les 21.30h, en segona convocatòria quan Dioni Ciudad va donar per començada l'assemblea amb la salutació a tots els assistents i la presentació de la junta que presidia l'acte. En la taula presidencial també vam comptar amb la presència de l'advocat Sr.Carles Mccragh, amb la finalitat de contestar a totes aquelles qüestions que fessin referència al món laboral i contractual.

 Com a primer punt de l'ordre del dia Dioni Ciudad passa la paraula a Xavi Rimbau per a què llegeixi l'acte de l'assemblea del passat mes de juny. Un cop llegida tota l'acte l'assemblea per unanimitat l'aprova.

Assemblea de Ndadal 2011

 Seguidament agafa el torn de paraula Eva Cabezas que informa de l'estat de comptes de l'ATAAF. Sense cap pregunta per part de cap membre de l'assemblea, va quedar també aprovada per unanimitat.

 Un cop acabada la informació de l'informe econòmic, es passa el torn de paraula de nou a Xavi Rimbau perquè faci notorietat i expliqui algunes de les novetats que s'incorporaran pròximament en la pàgina web. Entre les novetats informe que el soci i company ara tindrà l'oportunitat d'anunciar-se buscant feina, apartat que s'anomenarà demanda de treball i que també hi ha la possibilitat de posar curriculums per aquells companys que busquin feina. Un soci assistent dóna la idea que també s'inclogui un apartat de compra-venda de productes.

 Tot seguit agafa el torn de paraula el Sr.Carles Mccragh. En les seves paraules es despren que les negociacions del conveni col.lectiu seran complicades però que a hores d'ara totes les negociacions estan aturades. Segons paraules del mateix advocat podria ser que estiguéssin a l'expectativa de la nova situació governamental del país. Recordem que estem immersos en dues negociacions, la del conveni estatal, que és el que tenim vigent, i les negociacions del conveni català del qual de moment no tenim cap noticia que estigui anant endevant.

Assemblea de Ndadal 2011

 Un cop finalitzada l'exposició del Sr.Carles Mccragh es va passar a informar de les activitats passades i futures de l'ATAAF entre les quals es va informar al soci que s'estava mirant amb la possibilitat de canviar el telèfon de l'Associació pel cost que comporta. A part també es demana col.laboració en assistències a les xerrades i activitats que es facin perquè segons Dioni Ciudad sortirem beneficiats ja que els laboratoris ens seguirien col.laborant i patrocinant.

 Com a punt final es van passar imatges d'activitats fetes com algún dels viatges realitzats durant aquesta temporada. L'assemblea va finalitzar a les 22.20h.

 Un cop finalitzada l'assemblea tots els assistents vam gaudir d'un sopar de germanor al mateix hotel, amb sorteix de 5 pernils i la donació d'un obsequi al nostre company Tomàs Gironès per la seva col.laboració i contribució extensa en la venda de la loteria d'enguany. Aquest va ser el darrer acte de l'any.

 

21DES11

Donació de medicaments a COMG-AJUDA

L'ATAAF FA ENTREGA DELS MEDICAMENTS A COMG-AJUDA

 Abans de la celebració de l'Assemblea del Nadal a l'Hotel NH de Girona,  Dioni Ciudad, acompanyada pels membres de la junta Xesca Pagès i Xavi Rimbau, fa entrega a la metgessa i representant de l'organització COMG-AJUDA, Sra. Teia Pascual, dels mil medicaments dels quals fem donació cada any. Aquesta entrega es fa gràcies a tots els socis que han col.laborat en la venda de la loteria. Es preveu seguir col.laborant amb aquesta organització mèdica gironina perquè molts medicaments siguin enviats a païssos necessitats d'atenció mèdica bàsica.

Donació de medicaments a COMG-AJUDA


 

15DES11

Recepta

UN EURO PER RECEPTA DE MEDICAMENT

 El govern català posa en marxa el "tiquet moderador" sobre la recepta mèdica, que obligarà als titulars de la tarja sanitària a pagar un euro per cada medicament prescrit. La mesura està inclosa a la llei d'acompanyament dels pressupostos aprovada avui, i comportarà uns ingressos de 102 milions, segons la previsió.

 El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha precisat en una roda de premsa al Parlament, que la taxa serà d'entrada universal, i que posteriorment es podria incrementar segons la renda quan es resolgui la complexitat tècnica que això comporta. La taxa es pagarà al comprar el medicament a la farmàcia.
   
 

21DES11

El Punt-Avui

EL PUNT FA RESSÒ DE LA NOSTRA SOLIDARITAT

CEL PUNT FA RESSÒ DE LA NOSTRA SOLIDARITAT
 

15DES11

Logo

BONA ACOLLIDA EN LA XERRADA D’ARKOFARMA

 Bona acollida en la darrera xerrada de l’any oferta pel laboratori Arkofarma que s’ha fet a l’Hotel NH de Girona. En un ambient distès entre els 30 companys que vam assistir i seguir atentament la xerrada que sota el títol “Augmenta les teves defenses….naturalment” van oferir les formadores del laboratori Eva Maria Magro i Loli Marin.

Foto 1

 La xerrada va començar a les 21.15h amb la primera exposició d’Eva Maria Magro que va parlar, amb acompanyament d’imatges, dels probiòtics. Primerament va fer una exposició entre la diferència entre probiòtic i antibiòtic i tot seguit una àmplia exposició dels probiòtics com el tipus, els efectes terapèutics, com actuen, altres utilitats, requeriments i com s’han de prendre. Una llarga exposició sota l’atenció dels assistents i sempre mostrant imatges clarificadores sobre el mateix tema.

Foto 2

 La segona part de la xerrada li va tocar el torn a la companya del laboratori i també formadora Loli Marin. Aquesta segona part va tractar el probiòtic des del punt de vista del mateix laboratori, els Arkoprobiòtics. Loli Marin va fer referència a com s’han de prendre, a qui recomanar-los, el sistema defensiu, les vitamines, el trànsit i la flora intestinal, la immunitat del sistema respiratori , el tractament, el mecanisme d’acció, de l’equinàcea i finalment del pròpolis, la definició i propietats.

Foto 3

 La xerrada va acabar a les 22.30h i tot seguit es va servir un refrigeri per a tots els assistents. Aquesta va ser la darrera de l’any. L’ATAAF sempre pensant en la formació de tots els nostres companys. Per l’any que ve tornarem a formar-nos amb més xerrades informatives i professionals. 150 milions de receptes- i introduirà un tiquet moderador de la demanda.

Foto 4


 
14DES11

Centre 

COMG-AJUDA REBERÀ LA MEDICACIÓ GRÀCIES A LA VENDA DE LA LOTERIA

 COMG-AJUDA és una Secció col · legial del COMG (Col.legi Oficial de Metges de Girona) creada al gener de 1999. Té com a finalitat  sensibilitzar els metges gironins per a què col.laborin en projectes humanitaris.

Centre 2

 Aquesta secció es compromet a:

 Oferir als  metges activitats relacionades amb la medicina tropical mitjançant internet, mailings, revista del col · legi, Rrunions i cursos  També disposar de materials i medicació obtinguts per a donacions per a subministrar-los a projectes que ho necessitin.
 Ser una borsa de treball de metges voluntaris i altres personals sanitaris, i sobretot  poder col · laborar en els projectes que els ofereixin Per aquesta tasca, el COMG participa amb el sufragi de despeses corrents i en l'aportació d'infrastructura administrativa necessària.

Centre 3


L'any 2010 l'ATAAF durant el mes de desembre va fer donació en l'Hotel Fornells Park de 2000 antibiòtics donats pel Laboratori Esteve que van estar repartits entre Mali i Gàmbia. Aquest any tornarem a fer donació de medicació en aquests païssos tant necessitats mitjançant lCOMG-AJUDA.

 
18NOV11

Recepta

LA FARMÀCIA RECAPTARÀ L'ABONAMENT PER RECEPTA

 Si finalment es porta a terme la idea de la Generalitat de fer pagar per recepta sanitària, alhora s'està també estudiant que siguin les oficines de farmàcia les que cobrin aquesta taxa.

 Els ciutadans pagaran entre cinc cèntims i un euro per cada recepta. La Generalitat vol cobrar el tiquet moderador a les farmàcies. La segona tongada d'ajustos de l'executiu d'Artur Mas implicarà canvis substancials en l'accés als medicaments. La Generalitat està decidida a aplicar una mesura dissuasòria del consum excessiu de fàrmacs -en l'últim any es van expedir més de 150 milions de receptes- i introduirà un tiquet moderador de la demanda.

Receptes

 
23NOV11

Busques feina?

NOVA SECCIÓ. DEMANDES DE TREBALL PER A TÈCNICS I AUXILIARS

 Si ets TÈCNIC DE FARMÀCIA o AUXILIAR DE FARMÀCIA, busques feina, t'has quedat a l'atur i vols treballar al nostre sector. Si ets TÈCNIC DE FARMÀCIA i has acabat el curs, vols trobar feina, en oficina de farmàcia, magatzem distribuïdor o bé farmàcia hospitalària, t'oferim la possibilitat de poder anunciar-te en la nostre web totalment gratuït.

Farmàcia

 Només ens has d'enviar al correu ataafgirona@gmail.com amb el nom complert, el número de telèfon i el que vulguis publicar de la demanda de treball i t'ho publiquem.

Anuncia't, aquí!


 L'ATAAF sempre al sevei de l'AUXILIAR-TÈCNIC DE FARMÀCIA.

 
18NOV11

Loteria

LOTERIA DE NADAL, 16 DESEMBRE DARRER DIA PER INGRESSAR

 Per tots aquells companys que no vindreu a l'assemblea del Nadal del proper dia 19 de desembre i que heu vengut els talonaris de loteria del Nadal 2011, heu d'ingressar els diners com a data màxima la del 16 de desembre al compte bancari de l'ATAAF.(IMPORTANT DEIXAR NOM I COGNOMS A L'HORA D'INGRÉS DELS DINERS AL BANC). (LES BUTLLETES SOBRANTS S'HAN D'ENVIAR A QUALSEVOL MEMBRE DE LA JUNTA).

 Els companys que vindreu a l'assemblea podeu portar els diners de la venda de la loteria del Nadal el mateix dia de l'assemblea, juntament amb les butlletes sobrants si no les heu aconseguit vendre.

 IMPORTANT!

 Aquests indicacions són importants perquè dies després i abans del sorteig s'han d'abonar les butlletes venudes a l'administració de loteria.

 
18NOV11

UTF

UNA ALTRA ASSEMBLEA DE LA UTF SENSE DECIDIR RES

 Una altra assemblea, una més, que es va celebrar el passat més d’octubre, amb poques associacions presents i no arribant a gaires acords ni solucions.

 El passat dia 29 d’octubre es va celebrar a Madrid, concretament a l’hotel Praga, l’anual Assemblea Ordinària de la UTF, l’antiga Coordinadora Estatal (Unión de Trabajadores de Farmacia).

 Van assistir els companys de les províncies de Cantàbria, Múrcia, Alacant, Toledo, Jaen, Madrid, Almeria i Tarragona, excusant la seva presència i autoritzant el vot, les delegacions de Màlaga i Granada.

 L’assemblea va començar a les 17.35h presidint la mateixa el president de la UTF Luís de Luís que per començar i com és habitual, dóna la benvinguda a les delegacions presents. En un dels primers punts de l’ordre del dia llegeix l’acta de l’assemblea del 2010, evidentment aprovada per tots els assistents.

Com a segon punt de l’ordre del dia, informa de les activitats. Dóna especial importància al futur del certificat de professionalitat. Segons Luís de Luís, s’ha arribat a un acord amb el Ministeri d’Educació per a coordinar amb totes les comunitats autònomes facilitar als treballadors de la consecució del certificat, el qual espera una rapidesa en la seva obtenció.

 Destaca també que s’està començant a treballar en el projecte del Tècnic de Farmàcia, grau superior. En aquest punt l’Associació de Tarragona va aportar el seu granet de sorra i experiència pel motiu que a Tarragona es va feu la prova pilot sobre aquest grau.

 Luís de Luis va recordar a tots els assistents que l’assessoria jurídica de la UTF està a disposició de tots els associats i que només han de fer arribar els seus dubtes a la direcció per a què aquestes siguin enviades al gabinet jurídic. En un altre punt agraeix als representants de l’Associació de Tarragona pel treball fet per l’adhesió i aportar Delegats de Personal a la plataforma de la UTF.

 Recorda també que els cursos de formació també inclouen a persones en atur. L’Associació de Tarragona informe que en l’assemblea del més de desembre demanarà als seus socis el canvi de nom de l’associació, passant a anomenar-se UTF Tarragona i demanaran modificar els Estatuts , per a que pugui formar-hi part qualsevol treballador de farmàcia, amb independència del seu grau de formació o categoria professional, i espera que la seva assemblea així ho aprovi. Arran d’aquesta proposta s’obre un debat sobre la conveniència o no d’aquests canvis, algunes associacions manifesten la intenció d’iniciar un projecte semblant i la UTF elaborarà un dossier sobre el que implica el canvi de nom.

 Tot seguit es va parlar de la negociació col·lectiva. L’advocat de la UTF destaca que la negociació col·lectiva està parada com a conseqüència del contenciós creat en relació al darrer conveni, el qual s’havia decidit que, un cop caducat aquest conveni i mentre es negociés el nou conveni, s’aprovaria una pujada salarial equivalent a l’augment de l´IPC de l’any anterior. En l’actualitat la patronal segueix negant a l’aprovació del anomenat conveni i ha paralitzat la negociació cara a un futur pròxim del nou conveni com a mida de pressió per a que els sindicats retirin la demanda que han posat davant l’Audiència Nacional. Alguns companys de les diferents associacions informen que als seus respectius territoris s’està aplicant l’augment del IPC.

 També adverteixen que el nou Reial Decret que regula les negociacions col·lectives trencarà l’actual estatus i portarà molts problemes als treballadors.

 Des de l’Associació de Tarragona es planteja la necessitat de buscar un plus econòmic objectiu que cobreixi el forat deixat per la pèrdua dels triennis i ocasiona Graus problemes als treballadors d’aquest sector, ja que no poden millorar el seu salari en el temps. Informen que s’estan estudiant diferents opcions com el plus de productivitat o el de la formació.

 Després de la negociació col·lectiva tocava parlar de la formació continuada. Luis de Luis informa que al pròxim curs de formació continuada ha estat aprovat gràcies al grau d’eficàcia i transparència amb el que han estat els cursos anteriors. L’Associació de Tarragona pregunta si seria possible amb els fons aconseguits, realitzar cursos presidencials. Encara que aquesta proposta no agrada als dirigents de la UTF pels problemes que es pot portar a terme, preguntaran a l’empresa formadora si és possible una opció com aquesta.

 Un cop acabat de parlar de la formació continuada, es passa a l’informa econòmic. Els companys de les associacions presents demanen que el pagament, la quota a la UTF sigui semestral. Destaquen un superàvit de 38.000 euros però fan significatiu que aquesta quantitat és fictícia i que la UTF seria deficitària si no fos per les despeses que puguin aportar els plans de formació.

 L’Associació de Tarragona pregunta si s’està fent algun pas endavant per a què altres associacions estatals pertanyin a la UTF. Segons Luis de Luis s’estan fent esforços per incorporar més associacions a la UTF.

 Com a darrer punt es parla de les propostes de futur. La UTF garanteix seguir treballant per a una més gran formació. Seguir amb l’exemple de l’Associació de Tarragona de demanar a tots els associats delegats de personal i demanar el canvi de nom de les associacions. Continuar treballant per el certificat professional i fer més fàcil el treball a totes les associacions un cop sigui aprovat i ser perseverants en la lluita per un futur conveni digne.

 L’assemblea va acabar aproximadament a les 20.35h i tot seguit la UTF, amfitriona de la convocatòria, va oferir a tots els representants de les diferents associacions presents un sopar en el restaurant del mateix hotel.

 
18NOV11

Fes-te soci/a

FEM-NOS SOCI DE L'ATAAF, TOTS SORTIM GUANYANT

SER SOCI A L'ATAAF:

 Si no ets soci/a i t'agradaria ser-ho, amb molt de gust atendrem la teva sol·licitud, només has d'omplir les dades que et demanem i després nosaltres ens posarem en contacte amb tu.
 Els serveis que oferim són:

 - Negociació del Conveni Col·lectiu (Sindicat CEAFAEF)
 - Serveis jurídics (Carles Mac Grag) - Formació continuada
 - Excursions culturals
 - Classes per a l'obtenció del títol de Tècnic de Farmàcia
 - Assemblea
 - sopar de Nadal
 - Assemblea extraordinària i dinar de primavera
 - Assegurances amb condicions especials
 - I moltes altres activitats més...

   La quota és de 32€ semestrals i una aportació inicial de 50€.
 Tots els dimarts no festius, els Socis poden rebre atenció personalitzada per telèfon o personalment en en el local de la ASSOCIACIÓ: Carrer Sta. Eugènia, 23, local 27 de 16 a 18 hores.

 Si vols ser soci has d'omplir el formulari des de la nostra pàgina web directament, seguint les diferentes passes. Has d'anar a la secció INFO, premant aquesta opció veuràs un apartat anomenat " COM FER-SE SOCI" i tot seguit buscar el "formulari de sol.licitud".
 Així de senzill, al cap de pocs dies, serás soci/a amb ple dret de l'ATAAF.

 Tel 972213193 / 687733598 · e-m@il: ataafgirona@gmail.com · web: www.ataafgirona.cat

 
17NOV11

Loteria 2011

AMB LA VENDA DE LOTERIA, SORTIREM GUANYANT TOTS

 Per a tots aquells socis i companys que volguin més talonaris de loteria per vendre, demaneu-los a qualsevol membre de la junta per tal de fer-los arribar el més aviat possible. És important saber que mentre més talonaris de loteria es venguin, més en sortirem beneficiats tots i més activitats podem programar. Recordeu que com és tradicional gràcies a la venda de loteria podrem enviar 2000 antibiòtics al tercer món. Podeu enviar la sol.licitud de talonaris de loteria o bé per correu electrònic o trucar directament al telèfon de l'ATAAF.

 
17NOV11

Aules Virtuals

TÈCNICS EN PRÀCTIQUES A LES OFICINES DE FARMÀCIA

 Responsables de l'Institut Narcís Xifra de Girona, on es cursa el Tècnic de Farmàcia, estan telefonant a les oficines de farmàcia perquè autoritzin i  acceptin alumnes per a fer-hi pràctiques, com a assignatura per treure el títol. El títol de Tècnic de Farmàcia s'estudia en grau mitjà, consta d'un curs acadèmic de 1.300 hores i té sortides com treballar en una oficina de farmàcia, ,magatzem de distribució de medicaments, farmàcia hospitalària o també o en establiments de parafarmàcia.

 Els crèdits que s'han d'estudiar son:

 - Procediments administratius i de control d'existències en establiment de farmàcia - 90 hores
 - Els productes farmacèutics i afins - 120 hores
 - Higiene i salut - 60 hores
 - Elaboració de preparats farmacèutics i parafarmacèutics en estalbiments de farmàcia.- 270 hores
 - Realització d'anàlisi clíniques elementals sota la supervisió del facultatiu- 150 hores
 - Recolzament psicològic al pacient/client- 60 hore
 - Educació per la salut- 30 hores  - Formació i orientació laboral- 60 hores
 - Formació en centres de treball- 310 hores
 - Síntesi- 60 hores

Xifra


 
17NOV11

Hotel NH 

JA HI HA DATA PER L'ASSEMBLEA DEL NADAL 2011

 Serà el pròxim dia 19 de desembre (dilluns), com cada any pel desembre, l'ATAAF celebrarà per a tots els socis i companys l'Assemblea del Nadal. Enguany s'ha canviat el lloc i es farà a l'Hotel NH del carrer Joan Pons, 1 de la ciutat de Girona.

 En primer terme es farà l'assemblea en la sala principal de conferències de l'hotel i tot seguit se servirà un sopar per a tots els assistents. En dates pròximes donarem a conèixer l'ordre del dia i l'hora de convocatòria.

Ubicació Hotel NH


 
14NOV11

Tècnic 

LES RETALLADES A SALUT AFECTEN LES PRÀCTIQUES DEL TÈCNIC

 Les pràctiques del TÈCNIC DE FARMÀCIA estant essent afectades per les retallades a la sanitat pública i  estan afectant l'oferta d'aquestes  per a alumnes de Formació Professional en aquest sector. Diversos instituts han denunciat a Catalunya Ràdio que el tancament d'algunes unitats a hospitals com Vall d'Hebron o Bellvitge ha obligat a reduir, aquest primer trimestre del curs, l'oferta de pràctiques i els centres tenen problemes per col·locar els estudiants. Això pot fer allargar els estudis per treure's el títol d'auxiliar d'infermeria o de TÈCNIC DE FARMÀCIA, ja que els alumnes interessats en les pràctiques han d'esperar més temps a fer-les i això endarrereix l'obtenció del títol.ç

 
09NOV11

DIONI CIUDAD PARLA PER LA REVISTA FARMAVENTAS

Dioni 1

Dioni 2

 

 
09NOV11

Alarma 

LES FARMÀCIES CATALANES ENCENEN LA LLUM D'ALARMA

 El retard en els pagaments i les mesures de contenció de la despesa posen contra les cordes a moltes oficines de farmàcia.

 La FEFAC i el Col.legi de Farmacèutics de Catalunya van convocar ahir dia 8, una roda de premsa per expressar la preocupació que hi ha al sector farmacèutic pel retard en els pagaments que estem patint les oficines de farmàcia de tot Catalunya. Aquests dos organismes han iniciat una campanya sota el lema "la farmàcia encén la llum d'alarma" per a concienciar a la societat de la problemàtica que passa el sector. S'ha demanat que les oficines de farmàcia encenguin durant una setmana la llum de les creus, tant de dia com de nit en mostra de protesta i preocupació.

 L'enderreriment en els pagaments que pateixen les farmàcies han portat que moltes oficines de farmàcia a presentar suspensió de pagaments . Segons han informat la FEFAC, 988 oficines de farmàcia d'arreu de Catalunya es troben en situació d'impagament i que el total de factures no pagades puja a la xifra de 41.776.370 euros. Aquesta situació provoca que moltes farmàcies tinguin problemes per adquirir medicaments. Tant el Col.legi de Farmacèutics de Catalunya com la FEFAC demana al CATSALUT que recuperi la normalitat en els pagaments.

 
08NOV11

Alarma

LA FARMÀCIA ENCÉN EL LLUM D'ALARMA

 El Consell de Col.legis Farmacèutics de Catalunya i la Federació d'Associacións de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) enceten una campanya de protesta a partir d'avui per a reivindicar la falta de cobrament mensual de les factures a les oficines de farmàcia.

 Després de setmanes de negociacions intenses amb l'Administració i amb les entitats bancàries per trobar una sortida al retard en el pagament del CATSALUT i garantir el cobrament mensual de les factures i que de moment no s'ha assolit cap solució definitiva, s'ha decidit emprendre una campanya reivindicativa amb el lema "la farmàcia encén el llum d'alarma".

 

 Dita campanya vol significar i per això es demana el suport de totes les oficines de farmàcia, que el sector farmacèutic ha arribat a una situació límit i que el retard en el pagament compromet la viabilitat de moltes farmàcies i posa en risc el servei que es presta al ciutadà.

 

 Quins son els objectius de la campanya?

 

 -Que la societat es concienciï que la situació és insostenible.

 -Que sigui divulgada pels mitjans de comunicació per tal de tenir una repercussió important.

 -Que els missatges difosos arribin amb claretat a l'Administració.

 

 El Consell de Col.legis de Farmacèutics i la FEFAC, impulsors de la campanya, demana que totes les farmàcies deixin encesa la creu durant tot el dia i la nit, des del matí 8 de novembre fins al 14 de novembre, la nit inclosa. (També durant el cap de setmana). També s'ha repartit per les farmàcies uns pòsters per a ser visibles pel públic en general, els usuaris que visiten la farmàcia.

 

 Avui dia 8 de novembre CCFC i FEFAC han celebrat una roda de premsa conjunta per a presentar als mitjans de comunicació aquesta iniciativa i trametre la situació actual de les oficines de farmàcia i la seva aportació al sistema.

 

 El nostre col.lectiu, com Ataaf, el qual compartim també la preocupació real del sector el qual treballem, ens sumem molt profundament i donem suport a la CCFC I FEFAC i per tant a tots els farmacèutics de Catalunya a la campanya "LA FARMÀCIA ENCÉN EL LLUM D'ALARMA", la qual també hem de ser partíceps en suport a molts llocs de treball de tècnics i auxiliars de farmàcia poden perillar en un futur. L'ATAAF dóna el més gran suport a la campanya i ens posem al costat dels farmacèutics i demanem dintre les nostres possibilitats que segueu concients de la gravetat en que passa el nostre sector.

 

Descarrega el cartell

 
27OCT11

Genèrics 

EL DECRET DE DISPENSACIÓ DE MEDICAMENTS GENÈRICS HA ENTRAT EN VIGOR

 El 75% dels metges informa que els seus pacients noten canvis en l'efectivitat d'alguns fàrmacs.

 Dimarts dia 1 de novembre  va entrar en vigor el decret dels genèrics pel qual els metges han de receptar medicaments per principi actiu i no per marca comercial, i els farmacèutics, dispensar el producte de menor preu. Amb aquesta mesura, el Govern espera estalviar uns 2.000 milions d'euros a l'any sense que això afecti la qualitat de la prestació, i així sanejar les arques del Sistema Nacional de Salut.

 El metge podrà prescriure al pacient el que consideri més apropiat sempre que hi hagi "una necessitat terapèutica justificada" i detallar la marca comercial sempre que resulti més econòmic que el genèric i suposi un benefici per a la continuïtat del tractament. La por que tenen els professionals de la salut és que aquest canvi acabi provocant "confusió, pèrdues d'adherència o duplicitats", especialment en els malalts crònics, polimedicats i gent gran.

 
31OCT11

Pindoles 

ELS METGES HAN DE RECEPTAR PER PRINCIPI ACTIU

 El dia 1 de novembre  entra en vigor el Reial Decret que obliga els professionals sanitaris a receptar per principi actiu. Aquesta mesura permetrà estalviar al Sistema Nacional de Salut 2.000 milions d'euros. A partir d'aquesta data  no es receptarà, entre d'altres, ni Gelocatil, Nolotil o Clamoxil, en canvi apareixeran a les receptes, paracetamol, metamizol o amoxicil · lina. Després en la farmàcia s'haurà de dispensar el medicament més barat que contingui aquest principi actiu. Els metges podran receptar un medicament de marca, amb independència del seu preu, quan hi hagi una "necessitat terapèutica justificada". Les farmàcies en aquest cas estaran obligades a facilitar el fàrmac prescrit.

 
27OCT11

retallades 

LES RETALLADES DE SANITAT PROVOQUEN QUE MOLTES FARMÀCIES NO PUGUIN OFERIR ALGUNS MEDICAMENTS

 A Catalunya el 9% de les farmàcies es troben en situació inviable a causa de la reducció d'ingressos que han patit

 Les retallades en Sanitat han provocat que moltes farmàcies de Catalunya es trobin amb cert debastecimient. Això provoca que alguns dels fàrmacs no es poden trobar a la farmàcia i el client haurà d'esperar perquè el farmacèutic l'ha de demanar a algun distribuïdor. El problema és que els farmacèutics tenen el just, a l'espera que entre el novembre en vigor l'últim decret amb el qual el Ministeri d'Economia espera estalviar 2.400 milions d'euros i que els obligarà a lliurar sempre el medicament de menor preu. Els decrets realitzats que han suposat retallades en la sanitat han provocat que el 9% de les farmàcies catalanes entrin en la inviabilitat, trobant-se davant una situació de dificultat per tornar el crèdit demanat i per cobrar els propis sous. En deu anys les farmàcies han passat de suposar el 6,76% del pressupost del Servei Català de la Salut a poc més del 3%, a causa de la rebaixa del preu en medicaments, a la major comercialització de genèrics ja que els metges recepten menys , deixant al sector farmacèutic amb greus problemes.

 
22OCT11

aliance

ALIANCE HEALTHCARE ENCETA CAMPANYA DE VACUNACIÓ ANTIGRIPAL

Campanya de vacunació antigripal en farmàcies

 L'època de la grip s'acosta i és ara quan s'ha de començar a prevenir-la. Per això, Alliance Healthcare ha iniciat avui una campanya que estarà present a les farmàcies fins al pròxim 6 de novembre per conscienciar la població general de la importància de la vacunació antigripal.

Qualsevol persona està en risc de contraure la grip i de transmetre-fàcilment al seu entorn. Els que tenen més risc de complicacions greus i fins i tot d'hospitalització són:
- Gent gran
- Nens petits
- embarassades
- Malalts crònics (asma, diabetis, insuficiència renal ...)

Per això, tota persona que convisqui o s'ocupi de la cura d'ells (personalment o professionalment) hauria vacunar de la grip per evitar transmetre'ls la infecció.

 
17OCT11

FEFAC

CiU PROPOSA COBRAR 1 EURO PER CADA RECEPTA

La recaptació que s'obtindria, sobre la base de 2010, quan la despesa en medicaments va arribar als 12.211.000 €, suposaria uns 1.000 milions per al sistema sanitari

CiU, el partit que governa a Catalunya i tercera força política espanyola proposarà els pròxims dies el copagament sanitari. La proposta és cobrar un euro per cada recepta que signin els metges del Sistema Nacional de Salut. Segons han assegurat, es tracta més d'una mesura dissuasòria que no d'una fórmula de recaptació, encara que no neguen que el cobrament ajudarà a afrontar l'increment de la despesa farmacèutica.

La idea de CiU és que aquesta mesura s'apliqui a nivell nacional i per això la formació catalana ja han iniciat contactes amb el PP. De no trobar suport, CiU no descarta aplicar el copagament de manera unilateral a Catalunya, cosa que, el Ministeri de Sanitat descarta, recordant-los que si bé les autonomies poden gestionar els ingressos generats pel pagament de fàrmacs, no poden modificar la Llei del Medicament que és de competència estatal.

 
08OCT11

loteria2011 

LOTERIA DE NADAL-COL.LABOREM AMB 2000 ANTIBIÒTICS

2000 antibiòtics donarem pel tercer món arrel de la nostra col.laboració en la venda aquest any de la nostra loteria de nadal. Com cada any ja hem repartit als diferents companys socis les butlletes amb els números 87.642 i 77.233 a un preu de 5 euros la butlleta pel sorteig de Nadal d'enguany que tindrà lloc el proper 22 de desembre.

Confiem que enguany es puguin vendre el màxim nombre de butlletes i que podem fer una bona donació com fa anys venim fent dels antibiòtics pel tercer món.

Adjunto el cartell promocional en PDF
 
08OCT11

FEFAC

PROP DEL 30% DE LES FARMÀCIES ES TROBA AL LÍMIT DE LA SUPERVIVÈNCIA

La FEFAC està preocupada davant un nou retard en el pagament dels medicaments a les farmàcies, que no poden suportar més càrregues econòmiques. El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha informat que, a causa de les dificultats de tresoreria de la Generalitat de Catalunya, s'endarrerirà en 30 dies addicionals el pagament de la factura a les farmàcies en concepte de receptes facturades a càrrec del Sistema Nacional de Salut.

La Junta de la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) manifesta la seva total disconformitat davant aquesta decisió, que s'afegeix a la presa ja fa més d'un any, quan el CatSalut va començar a fer efectiu el pagament del 70% de la factura a 75 dies, amb 25 més de retard. Les condicions de pagament actual ja els està suposant a les farmàcies un cost de 4,7 milions d'euros anuals.

Aquesta decisió empresarial rebutja qualsevol tipus de nou retard en el cobrament de les factures i assegura que el col.lectiu no té capacitat per suportar més mesures ni incidències que agreugen encara més la seva malmesa situació econòmica.
 
12SET11

Loteria Nadal 

PREPARANT LA LOTERIA DE NADAL

Com és habitual en aquestes dates L'ATAAF estem preparant la LOTERIA DEL NADAL que enguany tindrà lloc el dijous 22 de desembre.  Recordem que la nostra Associació gràcies als beneficis que ens dóna la loteria, enviem antibiòtics al tercer món, com venint fent habitualment any per any i per aquest motiu demanem la col.laboració desinteressada dels nostres socis i companys. Som molts els que venem loteria cada any però volem ser més perquè mentres més siguem, més antibiòtics enviarem a la gent necessitada.

Per aquest motiu, aquells companys que no han venut mai la LOTERIA DEL NADAL DE L'ATAAF i aquest any volen col·laborar amb la nostra Associació, demanem ens ho facin saber i ens ho comuniquin perquè aquest any VENDRE MOLTES BUTLLETES MÉS ANTIBIÒTICS PODREM ENVIAR.
 
09SET11

Guardia

EL SERVEI DE GUÀRDIES DE 150 FARMÀCIES A CATALUNYA ESTAN PER TANCAR

Els Col.legis de Farmacèutics de les quatre províncies han arribat a un acord amb la Conselleria de Sanitat per a que 150 farmàcies de tot Catalunya, deixin de fer guàrdies nocturnes i de cap de setmana, moltes d'aquestes en pobles petits. La Conselleria està estudiant municipi per municipi per a elaborar el mapa de farmàcies que quedaran lliures d'aquest servei.

Els farmacèutics, sobretot de poblets petits, solen fer guàrdies  de set dies cada sis o dotze setmanes, però moltes nits no venen pràcticament res. Amb el nou sistema no hauran de fer guàrdies i les farmàcies en poblacions mitjanament grans que és on es concentren més les urgències mèdiques, seguiran atenent per la nit i als caps de setmana com fins ara.
 
09SET11

Noticies

SINDICATS I PATRONAL SEGUEIXEN SENSE ACORD ,MALGRAT S'HAN TORNAT A REUNIR

Encara hi ha desacord en alguns punts del CONVENI NACIONAL. Els sindicats presents en la Taula de Negociació van denunciar davant la Direcció General del Treball, la situació d'incompliment sobre el pagament pactat en el text articulat en matèria salarial, el qual es va sol.licitar l'arbitratge d'aquest organisme públic. Els sindicats esperaven que durant el mes d'agost es produís la citació per una nova reunió cosa que no va succeir però si el dia 7 de setembre significant de nou un resultat negatiu quan la Patronal ha afirmat que signarà cap acord en aquest sentit, que cada farmacèutic ha estat informat de la necessitat de complir la normativa i que en cas d'incompliment cada empresari i treballador actuin en conseqüència.

La situació de la falta d'acord significa un fet greu pel treballador i donat que en aquesta instància no ha estat possible arribar a cap acord, ara només queda analitzar la situació amb molta profunditat i establir una acció conjunta davant l'Audiència Nacional amb la intenció d'alliberar la situació que en aquests moments tenim amb el conveni col.lectiu i el seu contingut.

De fet de continuar amb aquest situació, els sindicats no descarten denunciar davant l'Alta Magistratura.

   
24AGO11

 Conveni

CONVENI NACIONAL: PRESENTADA LA PAPERETA DE CONCILIACIÓ

   A dia d'avui, els sindicats representatius en la Taula de Negociació han presentat en la Direcció General del Treball, la papareta de conciliació com acte previ a la demanda del conflicte col.lectiu que presentaran en l'Audiència Nacional si es dóna el cas que el dit procés de conciliació no hi hagués una resposta positiva per part de la patronal sobre la petició feta en cumpliment del que es va pactar en el xxiii Conveni Col.lectiu en respecte per la pujada salarial equivalent al 3% que menciona el citat text articulat.  

   Aquesta petició de conciliació pretén davant de tot fer veure a la patronal que els acords pactats del text legal del conveni les han de cumplir cadascuna de les empreses que signaren aquest acort i advertir-lis que que si no es fa efectiva l'aplicació d'aquest conveni , la darrera paraula arribarà fins l'Audiència Nacional.  

 
  Seperador  
20JUN11

 Noticies

LA FEFE DEMANA AL TREBALLADOR DE FARMÀCIA QUE CONGELI EL SOU

 La Federació Empresarial de Farmacèutics Espanyols (FEFE) demana als treballadors de les oficines de farmàcia que faci un sacrifici i acceptin congelar els sous davant, segons la Federació, de la greu crisi que estan patint.

En el marc de la negociació del conveni col.lectiu, la FEFE ha demanat als sindicats un gran esforç davant la mida del Govern que els ha fet perdre un 3%  i han vist reduïts els seus ingressos en un 25%.

Segons un portaveu de la FEFE aquest és un dels principals problemes que produeix que no s'arribi a cap acord en la negociació.

Davant d'aquesta situació, en la darrera reunió que tingueren els negociadors de la FEFE es van aixecar de la reunió no acceptant de moment les nostres condicions. Ara haurem d'esperar en la propera reunió si pot haver-hi acord entre la FEFE i els nostres sindicats davant la negociació del conveni col.lectiu.

 

  Seperador  
04JUL11

Noticies

CONVENI COL.LECTIU. SEGUIM SENSE ACORD

En reunió celebrada el passat dia 3 en la seu de la FEFE entre els sindicats i la patronal, no s'ha arribat a cap acord que ens pogués afavorir, el que queda demostrat que la patronal segueix negant-se a aplicar el que es va acordar en el conveni col.lectiu, referent a l'increment salarial.

Aquesta negativa que impedeix una pujada salarial prevista al conveni, ens obliga a sol.licitar al SIMA , Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge, l'aplicació del que es va decidir en dit conveni  el qual obliga als caps la pujada salarial del 3% que correspon a l'IPC de l'any 2010.

Aquesta sol.licitud ha estat tramesa al SIMA i tenim l'esperança que en breu temps obtindrem una resposta. Ara la negociació està trencada i no es veu cap intenció de continuar amb les negociacions.

 
  Seperador  
01JUL11

Notícies

LA FEFE INSISTEIX QUE LA PUJADA SALARIAL DEL 3% ÉS INASSUMIBLE PER A LES OFICINES DE FARMÀCIA

Segons la Federación Empresarial de Farmacéuticos Españoles, FEFE, si s'aplica la pujada salarial del 3% , referent a l'PC del 2010, afectaria greument a moltes oficines de farmàcia i per tant molts llocs de treball. Així ho ha manifestat Juan Vacas, vice-president de la FEFE i responsable de la negociació del conveni col.lectiu per les Oficines de Farmàcia.

Juan Vacas s'ha atrevit a dir en el marc de les negociacions del conveni col.lectiu que ha demanat als treballadors que facin un sacrifici davant la greu situació econòmica que pateix el sector de les Oficines de Farmàcia i que acceptin una congelació salarial en el marc dels dos anys següents.

 
  Seperador  
30JUN11

Corinques

UNA VINTENA DE FARMÀCIES PODRIEN TANCAR EN UN FUTUR

 Es calcula que aproximadament una vintena d'Oficines de Farmàcies de la nostra demarcació podrien estar a pun pas de tancar, fet que podria suposar una pèrdua de 300 llocs de treball. Així ho ha fet saber l'Associació Gironina Farmacèutica Empresaria (AGFE).

Les causes que poden provocar aquesta situació és un conjunt de normatives que han provocat el marge net de les farmàcies s'hagi reduït en un 23% entre 1996 i 2010. S'ha fet menció que un 7% de les Oficines de Farmàcia estan en risc de supervivència a tot Catalunya que passat a les comarques gironines equivaldria a unes 22 oficines de farmàcies amb el resultat de 300 treballadors acomiadats.

 
  Seperador  
30JUN11

Croniques

DIFÍCIL NEGOCIACIÓ EN EL CONVENI COL.LECTIU NACIONAL

Difícils i distanciades estan les posicións per a posar-se d'acord en referència al nostre Conveni Col.lectiu Nacional del 2011.

A hores d'ara hi ha un fort distanciament i les postures estan bastant allunyades entre la patronal i els sindicats degut que els empressaris no volen de cap manera aplicar el caràcter retributiu automàtic del IPC final del 2010.  Es basen sobretot i fonamentalment una despesa econòmica important i que a hores d'ara hi ha fortes pèrdudes en el sector. Cap dels dos sectors està disposat a cedir ni un pas endevant. El que demanem en aquesta negociació és que el treballador de farmàcia ha de cobrar des del dia 1 de gener un 3% més en la seva nòmina ja que així ho reflecteix el conveni col.lectiu. La patronal pretén enderrerir la negociació per a intentar no pagar l'increment de l'IPC i així forçar que al mes de setembre tornin a començar amb les negociacions des de zero, del nou conveni, la qual cosa i lògicament ens hi neguem fins que es complexi el que està pactat.

 
   
22JUN11

UTF

COORDINADORA (CEAFAEF) PASSA A ANOMENAR-SE UNION DE TRABAJADORES DE FARMACIA ( UTF)

Coordinadora Estatal, l'organisme que ens representa a tot l'Estat Espanyol, ha canviat la seva denominació. Passa a anomenar-se

"Unión de Trabajadores de Farmacia-UTF".

Ha estat admesa la modificació dels estatuts de la citada associació on s'ha comprovat que reuneix els requisits previstos segons la Llei 19/1977, d' 1 d'abril sobre la regulació del dret d'associació sindical.

L'Assamblea celebrada el 24 d'octubre del 2009 va optar per majoria modificar íntegrament el text que els estatuts de Coordinadora. La certificació de l'acta està signada per Manuel González Noguerales, secretari i amb el vist i plau del president Luis de Luis Gragera.

L'Ataaf també forma part d'aquesta associació com la majoria d'associacions de l'Estat Espanyol que entre d'altres objectius, a part de voler reunir associativament les associacións espanyoles, ens negocia cada any el nostre conveni estatal i estem escrits com a FECAF en conjunt en comptes que individualment.

Xavi R.

 
  Seperador  
22JUN11

Dopatge

IMPUTEN UNA FARMACÈUTICA EN EL CAS DE DOPATGE

Els Mossos d'Esquadra, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil i la Policia Andorrana, han imputat una farmacèutica d'Andorra, Eva Biec Pardo, sospitosa d'haver distribuït substàncies dopants a esportistes professionals. Els clients feien els encàrrecs a la web de la farmàcia, i els medicaments es portaven personalment fins a la Seu d'Urgell i Jaca (Osca), des d'on s'enviaven per correu. Fins ara hi ha sis persones imputades: la farmacèutica, el seu marit i una germana, i tres persones vinculades a un magatzem a Barcelona. L'últim any s'han compatibilitzat 536 enviaments a més de 60 esportistes, entre els quals hi ha 42 ciclistes, 11 atletes, i vuit triatletes i duatletes, la majoria d'ells professionals i federats.

L'operació, coneguda com a Galènic, l'han portat a terme conjuntament la unitat central de consum dels Mossos d'Esquadra, el grup de consum i medi ambient de la Guàrdia Civil (Secoma) i l'àrea de policia criminal del Cos de Policia Andorrana. Aquesta és una segona operació sorgida d'una primera, coneguda com Cursa, que es va iniciar al jutjat número 1 d'Olot quan el ciclista Xavier Tondo (mort arran d'un accident) va denunciar que li havien ofert substàncies dopants a través d'internet. Arran d'aquesta primera operació, el mes de febrer ja es van detenir set persones, entre elles Miguel Ángel Giménez Barragán, de 37 anys, veí de Gironella i ciclista federat, i l'osonenc Jordi Riera, exciclista del Kelme. En aquella investigació ja es va detectar que una de les fonts d'adquisició de les substàncies era una farmàcia d'Andorra.

 (el punt 22/06/2011) 

 
   
16JUN11

Notícies

COORDINADORA (C.E.A.F.A.E.F.) PASSA A ANOMENAR-SE UNIÓN DE TRABAJADORES DE FARMACIA ( UTF)

 Coordinadora Estatal, l'organisme que ens representa a tot l'Estat Espanyol, ha canviat la seva denominació. Passa a anomenar-se

"Unión de Trabajadores de Farmacia-UTF".

 Ha estat admesa la modificació dels estatuts de la citada associació on s'ha comprovat que reuneix els requisits previstos segons la Llei 19/1977, d' 1 d'abril sobre la regulació del dret d'associació sindical.

L'Assamblea celebrada el 24 d'octubre del 2009 va optar per majoria modificar íntegrament el text quels estatuts de Coordinadora. La certificació de l'acta està signada per Manuel González Noguerales, secretari i amb el vist i plau del president Luis de Luis Gragera.

L'Ataaf també forma part d'aquesta associació com la majoria d'associacions de l'Estat Espanyol que entre d'altres objectius, a part de voler reunir associativament les associacións espanyoles, ens negocia cada any el nostre conveni estatal i estem escrits com a FECAF en conjunt en comptes que individualment.

Xavi R.

 

 
  Seperador  
  2014 2013 2012 2011  
  Seperador