ATAAF Girona ARTICLES / NOTÍCIES  
   
09DES13

Home

EL PROPER DIA 19 DE DESEMBRE...

 El proper dia 19 de Desembre, dijous, tindrà lloc la nostra Assemblea Ordinària de Nadal en el Restaurant LA MASIA DEL CABRIT Sant Gregori (zona Nestle)
1ªConvocatòria: 21 h. 2ªConvocatoria: 21:15 h.

ORDRE DEL DIA:
- Benvinguda els assistents
- Lectura i aprovació Acta anterior si s’escau
- Informe Tresoreria
- Estat del Conveni
- Loteria
- Informe del President
- Precs i preguntes
Acaba l’Assemblea, tindrà lloc com cada any el tradicional Sopar de Nadal
Per inscriure’t cal fer-ho per:
TELEFÒN .................... -667 717 312
EMAIL...........................ataafgirona@gmail.com
LA DATA LÍMIT PER INSCRIPCIONS SERÀ EL DIA 16 DESEMBRE A LES 15H.
Aquest any com ja és tradició, el sopar es GRATÜIT i exclusiu pel Soci. Us agriríem que ens aviseu, si no podeu assistir, 48 h abans per tal de comunicar-ho al Restaurant.


LA JUNTA

 

 
04DES13

Home

ASSEMBLEA DEL NADAL, EL 19 DE DESEMBRE

 La Junta ha decidit que la pròxima assemblea del Nadal sigui el dia 19 de desembre, un dijous. Encara que se sap la data, el lloc i l'ordre del dia encara estan per decidir.

Recordar també que s'ha d'anar enllestint la venda de les participacions de la Loteria de Nadal ja que queden pocs dies per a recollir tots els diners.
.
   
22NOV13

 

ALERTA EN L'ENCÀRREC DE LYXUMIA

 Companys i treballadors d'algunes oficines de farmàcia han fet arribar al COF Girona, la informació d'una usuària que va voltant diferentes oficines de farmàcia, demana el producte LYXUMIA 10MG. (CN 696754) I LYXUMIA 20MG. (696752). Aquests medicaments tenen un preu elevat i generalment no es troben en stock a les farmàcies. Per aquest motiu encarrega el producte i no el passa mai a recollir. Quan s'intenta parlar amb la usuària perquè en alguns casos dóna un número de telèfon, mai s'obté resposta al número contactat o bé respon una persona que diu no saber res d'aquesta qüestió.

El medicament és termolàbil, amb unes condicions de retorn a magatzem especials.

 

 
04NOV13

L'AGFE CONVOCA ALS FARMACÈUTICS PER PARLAR DEL CONVENI

 L'AGFE ha convocat el dia 7 de novembre a la Sala d'Actes del Col.legi de Farmacèutics de Girona, a les 20.30 per informar del nou conveni tri-provincial vàlid pels anys 2013-2014 que recordem ja està signat i publicat al DOGC.
 
25OCT13

REORDENACIÓ DELS TORNS DE GUÀRDIA A GIRONA

 La Comissió de Torns i Horaris del COF Girona ha informat a tots els col.legiats amb oficina de farmàcia a la ciutat de Girona, de la reordenació dels torns de guàrdia a partir del gener del 2014.

La raó d'aquesta reordenació és que el nombre d'oficines de farmàcia a la ciutat de Girona és que el nombre ha canviat, de 40 ha passat a 44 oficines de farmàcia, equival a 22 parelles de farmàcies de torns.
Així doncs, a partir del dia 1 de gener del 2014 els torns seran cada 22 dies i no 20 com fins ara.

Aquesta ronda de 22 dies durarà durant tot l'any sense previsió dels torns de vacances de cada oficina de farmàcia, volent dir que en el cas que una farmàcia li correspongui una guàrdia en un període en el que tingui previst fer vacances, caldrà que gestioni un canvi puntual de la guàrdia amb una altra farmàcia.


DOGC CONVENI.pdf

 

 
23OCT13

Conveni

CONVENI TRI-PROVINCIAL.TAULES SALARIALS 2013-2014

 
16OCT13

Conveni

PUBLICAT AL DOGC, EL NOSTRE CONVENI TRI-PROVINCIAL

 Ens ha arribat una molt bona noticia, El CONVENI TRI-PROVINCIAL s'ha publicat al DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 IMPORTANT-Hi ha tres mesos per reclamar els endarreriments des de el gener del 2013 fins el dia d'avui.
Després de moltes reunions, per fi hem aconseguit tenir el nostre conveni propi.

DOGC CONVENI.pdf

 

 
05OCT13

LOTERIA NACIONAL. DIA D'ENTREGA DELS DINERS

 Com que el sorteig se celebra del dia 22 de desembre, la Junta ha cregut oportú posar com a data límit d'entrega dels diners de la venda, pel dia 19 de desembre. En el dors dels talonaris trobareu el número del compte corrent on s'ha de dispositar els diners. ÉS MOLT IMPORTANT QUE QUAN ES DIPOSITIN ELS DINERS AL COMPTE CORRENT INDICAT, ES MENCIONI EL NOM I COGNOMS DEL SOCI DIPOSITARI I LA FARMÀCIA LA QUAL TREBALLA I ES DÓNA EL CAS. Així és més simple el recompte obtingut per la feina que pertoca a la mateixa Junta. Per qualsevol dubte al repecte podeu contactar amb els membres de Junta que aclariran qualsevol qüestió.

 
15OCT13

LOTERIA NACIONAL 2013.ES REPARTEIX LES PARTICIPACIONS

 La Junta va per feina. Ja tenim a disposició dels socis les participacions per la Loteria Nacional que se celebrarà el proper dia 22 de desembre.

El número d'enguany és el 70.601 i es vendrà a 5€ la butlleta. Cada any fem el recordatori que mentre més butlletes venem més repercutirà en l'Ataf que fem més coses i més repercutirà en el soci. Recordem també que la venda sempre és important perquè com ja fa uns quants anys sempre es fa donatiu benèfic.

 
24SET13

 

29 DE SETEMBRE DIA MUNDIAL DEL COR

 L'Assemblea General de les Nacions Unides celebra el 29 de setembre el Dia Mundial del Cor.

Les malalties cardiovasculars (com l'infart de miocardi i l'accident cerebrovascular) són les més mortíferes del món, no en va es cobren 17,3 milions de vides a l'any. Amb les activitats organitzades cada 28 de setembre, Dia Mundial del Cor, s'intenta que el gran públic conegui millor els mètodes per reduir al mínim els factors de risc, per exemple mantenir el pes corporal controlat i fer exercici regularment.
En col • laboració amb l'OMS, la Federació Mundial del Cor organitza en més de 100 països actes com controls de salut, caminades organitzades, curses, sessions de gimnàstica, xerrades públiques, representacions teatrals, fòrums científics, exposicions, concerts, festivals i tornejos esportius.

GICOR, l'Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor, aprofitarà el proper 29 de setembre, dia mundial del cor, per reflexionar sobre els processos de divulgació per tal de conscienciar la societat gironina de la importància dels hàbits saludables.

Seguint aquesta mateixa línia, GICOR prepara diverses activitats per a la Setmana del Cor, que aquesta vegada se celebrarà del 18 al 20 d’octubre. La Rambla de la Llibertat de Girona acollirà durant tot el dia una carpa de GICOR on els ciutadans tindran a la seva disposició tres estands: un de prevenció, on es realitzarà el càlcul de risc coronari seguint les taules de Regicor, un altre de reanimació, on es farà una demostració de ressuscitació i de l’ús del desfibril•lador gràcies a la col•laboració amb la Facultat de Medicina de la ciutat, i una altra de tractament on es parlarà de dieta mediterrània i es realitzarà un show cooking de tastets cardiosaludables que la gent podrà adquirir oferint la voluntat.

A banda d’aquestes dues propostes, GICOR també ha organitzat diverses activitats de divulgació, que compten amb la col•laboració d’experts, per promoure hàbits saludables. Com cada any, a més, l’associació organitzarà una marxa saludable que comptarà amb dos recorreguts (el llarg assolirà el cim de Sant Miquel), de diferents dificultats, per tal que tothom hi pugui participar.

   
04SET13

L'ATAAF TORNA DESPRÉS DE VACANCES

 Després dels mesos de juliol i agost, l'ATAAF rempren les actititats en el nou curs. Queda per endevant un any més de reunions, xerrades, assamblees i més activitats per a tot els socis de la nostra Associació. Esperem tornar amb la mateixa il.lusió i ganes de treballar per a tots vosaltres.

 
15JUL13

Conveni

PRESENTAT EL CONVENI TRIPROVINCIAL

 Ja ha estat presentat el primer conveni triprovincial que afecta les provincies de Girona, Tarragona i Lleida, davant l'organisme de l'Autoritat Laboral.

Vist-encara que era presumiblement el gran caos que es genera o pot generar per a tantes empreses i treballadors amb motiu de la data límit per al decaïment de Convenis en tràmit, la qual cosa afortunadament, no afecta als nostres representats empresaris de farmàcia i treballadors del sector, no podem per menys que reiterar la felicitació a tots aquells que heu fet possible la consecució i signatura d'Est Conveni.

 
12JUL13

Conveni

SIGNAT EL 1º CONVENI COL.LECTIU TRIPROVINCIAL CATALÀ

 Segons publica la pàgina web de la FEFAC, en data 5 de juliol, s'ha signat el primer conveni català per oficines de farmàcia triprovincial, que afecte el treballadors de les provincies de Girona, Tarragona i Lleida. Aquest conveni no serà efectiu fins que surti publicat al B.O.E.

La informació de la signatura ja ens la van avançar en la passada Assemblea General el representants de l'ATAF Tarragona convidads a l'acte, els quals preveien que la signatura es faria a finals de juny.

Ara restem a l'espera que ens arribin informacions més profundes desde l'ATAF Tarragona.

 

 
25JUN13

Conveni

EL TEXT DEL CONVENI LLEST PER A SIGNAR-LO

 
17JUN13

Conveni

CONVENI TRIPROVINCIAL.ATAF TARRAGONA ENVIA UN COMUNICAT

 He d'explicar els últims esdeveniments que han sorgit sobre la la signatura del conveni. Com sabeu en la darrera reunió es va arribar a un acord i estàvem a l'espera que es redactés l'articulat, perquè una vegada tots d'acord amb el mateix, se li posés data per a la signatura i poder presentar-lo al Departament corresponent.
Tots sabeu que ha estat una negociació difícil, i que ha costat molt arribar a on som. Tot i que no és el millor dels convenis, però és el nostre ia partir d'aquí s'obre un nou camí en el que nosaltres podem decidir directament què volem posar sobre la taula de negociació.

No cal recordar-vos que s'ha negociat en nom de FECTAF, perquè les tres associacions ens sentíssim representades a la taula, i així ho hem fet en cadascuna de les reunions. A més, vam acordar en una reunió de la federació, que la negociació es portaria a terme en nom de tots, per aquest motiu.

Fa un parell de mesos em va arribar una amenaça velada per part de l'Associació de Barcelona que no podíem signar el conveni en nom de FECTAF, perquè segons la seva advocada, perjudicava els interessos de Barcelona i que llavors impugnarían el conveni. Ahir, com heu vist pels e-mails que us he rebotat de la patronal, l'advocat d'ells ens va posar sobre avís de que això podria succeir. Jo pensant que tot era un malentès i que la cosa no arribaria a majors, li vaig dir a l'advocat, que no hi hauria cap problema.

Tot i això, per estar més segurs, vaig parlar amb Alujas i ens va confirmar la seva intenció que si l'advocada no ho veia clar impugnarían el conveni. Li vaig demanar que em facilitarà el telèfon de la lletrada per parlar amb ella i aclarir els dubtes, però no ha volgut donar-me'l i m'ha dit que una vegada que ella es repassi el nostre conveni es posarà en contacte amb nosaltres per donar-nos el seu veredicte. Com comprendreu, a aquestes alçades de la pel • lícula, no podem esperar que una senyora tingui a bé concedir-nos el beneplàcit de deixar-nos signar en nom de FECTAF.

Ahir a la nit, vam tenir una reunió d'urgència la junta de Tarragona i creiem que és millor que signem en nom de l'Associació de Tarragona, encara que moralment sempre hem representat a les tres províncies. Espero que estigueu d'acord en aquesta decisió i abans de contestar la patronal em doneu la vostra conformitat.

El que ha de quedar clar és que el conveni és tri-provincial, i sempre s'ha parlat en nom de tots, amb independència de qui de nosaltres estava assegut a la taula.

Salutacions

Antonio, Ataf Tarragona.

 

 
05JUN13

ISDIN ENS OFEREIX PARLAR SOBRE LES ESTRIES

 El pròxim dia 11 de juny aterra a Girona el Laboratori ISDIN amb una xerrada sobre els antiestries. Aquest cop ens convida a l'Hotel Bellavista de la ciutat de Girona. La xerrada està previst comenci a les 21.15h. Aquesta serà la darrera xerrada abans de les vacances d'estiu. Tots aquells socis que vulgueu assistir, el termini màxim per a la inscripció és abans del dia 10.

 
30MAI13

LA XERRADA D'ALMIRÓN AL PARC CIENTÍFIC DE GIRONA

 Per la xerrada que ens oferirà el laboratori Almirón hem canviat de lloc. Aquesta vegada ens translladarem al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, Edifici Giroempren, auditori 3.

El tema serà "NOVA FÓRMULA ALMIRÓN ADVANCE". Es prega confirmar l'assistència perquè l'aforament és limitat. Recordatori: dia 6 de juny a les 21.00 hores.

 

 
30MAI13

ALMIRÓN DIA 6 DE JUNY

 Per primera vegada i esperem no sigui la darrera, el Laboratori Almirón ens donarà una xerrada per a tots nosaltres. Concretament el dia 6 de juny. Per a tots aquells que volguin assistir tenen de temps fins el dia 3 de juny a les 15.00h per apuntar-vos. És molt important gaudir d'una nombrosa presència així podem gaudir de més xerrades d'aquest laboratori. Podeu confirmar la vostra presència mitjaçant el correu electrònic, wwww.ataafgirona.gmail.com, deixant nom i cognoms i farmàcia o lloc de treball o bé també al telèfon 667717312.

 
23MAI13

MOR TEODOR CASADEMONT

 El passat dia 20 de maig va morir a Lleida, on actualment vivia, el nostre company, amic i fidel soci de la nostra Associació Teodor Casademont que havia treballat a la Farmàcia Xirgu de Girona.

La familia ha comunicat a l'Associació que el proper diumenge dia 26 es farà una missa pel seu record a l'església Mercadal de Girona.

Des de l'ATAAF volem transmetre a la familia el condol en nom dels socis, companys i la Junta de les comarques gironines. Descansi en pau company Teodor.

 

 
21MAI13

Home

EL SOCI VOTA A FAVOR DEL JUBILAT

 La Junta va preguntar als socis en la passada Assemblea General si per assistir a la convocatòria el dia de Santa Gemma s'ha de ser jubilat o pre-jubilat. En votació unànime es va decidir que el dia del jubilat, amb l'ofrena a la Santa com al dinar, s'ha de ser jubilat havent complert els seixanta-cinc anys. Per tant tot aquells socis pre-jubilats no tindran aquest dret.

   
21MAI13

MYLAN TORNA A SORPRENDRE

 Quaranta-cinc assistents vam presenciar una altra xerrada patrocinada per Mylan el passat 16 de maig a Girona. Un altra tema super interessant com la malaltia d'Alzheimer donada per la psiquiàtra gironina Dra.Carme Mariscot. El tema escollit va ser tan interessant que un cop finalitzada l'exposició oral de la Dra., els assistents van fer una dotzena de preguntes como a acabament de l'acte. Esperem que en un futur Mylan ens torni a col.laborar amb xerrades de gran interès per la gent.

 
21MAI13

Home

UNA ASSEMBLEA GENERAL PLÀCIDA

 Bona jornada que vam gaudir de l'Assemblea General 2013 a Calella de Palafrugell. Van assistir una setantena de socis i acompanyants que van gaudir d'un dia formidable. Tot començava a les 12.30h amb l'assemblea pròpiament anomenada. Durant la mateixa es van dur una sèrie de decisions importants cara al nostre futur sobretot laboral ja que va estar marcada per les noticies que venien de les negociacions del conveni tri-provincial. Aquest va ser el punt més extès amb les explicacions oportunes i les preguntes dels socis. Enguany vam convidar a dos representants de l'Ataf de Tarragona, concretament al seu president, Pepe Rodrígues i un vocal. L'Assemblea es va dur a terme dintre d'una sala de l'Hotel Garbí i va començar amb la benvinguda i les explicacions per part de Dioni Ciudad de les activitats que ha portat a terme la nostra Associació. Tan la lectura de l'acta anterior com de l'informe de tresoreria van estar aprovats per unanimitat i sense cap mena de dubte.

Però el tema del conveni tri-provincial va marcar l'Assemblea. Amb molta atenció per part dels socis assistents, entre el nostre advocat Carles Mccragh i Pepe Rodríguez, president de l'Ataf Tarragona van donar les explicacions oportunes de com anàven transcurrint les negociacions. Van fer un repàs àmpli d'enÇà van començar les negociacions allà pel 2010. Unes negociacions difícils segons les seves paraules. Però la noticia es va fer esperar, segons el President de l'Ataf Tarragona, abans d'acabar el més de juny, equival aproximadament a tres o quatre reunions més, es podria signar el conveni i tenir ja el conveni col.lectiu tri-provincial, el nostre. També va deixar anar que quan tinguéssim el nostre conveni tri-provincial, de les provincies de Girona, Tarragona i Lleida, es podria anar cap el català en conjunt, però que seria difícil, vist que Barcelona té un conveni diferent i més elevat.

Un cop acabada l'Assemblea, vam gaudir d'un dinar tots junts i posteriorment amb ball i música. Un gran dia pel soci assistent. Ara toca esperar noticies sobre el nostre conveni, esperem que bones i finalment el tinguem definitivament.

 
21MAI13

BONA TROBADA AMB ELS JUBILATS

 Els jubilats Faust Feliu i Sra., Joan de Haro i Teresa Parés i l'Emilia Medina van assistir juntament amb membres de la Junta, a la convocatoria del dia de la nostra patrona i santa Gemma. Com és tradicional primer es va fer una ofrena a la Santa a la clínica Bofill de Girona i seguidament es van treslladar a Salt per a dinar tots plegats. Però hi hagué una absència ben significativa, la del nostre company Salvador Sunyer que per problemes de salut no va poder-hi ser.

 
21MAI13

Conveni

PEPE RODRIGUEZ - EN TRES O QUATRE REUNIONS TINDREM CONVENI TRI-PROVINCIAL

 L'Assemblea General d'aquest any va portar bones noticies. Com a convidats d'enguany van assistir el president de l'Ataf de Tarragona, Pepe Rodríguez, que en la seva exposició per parlar del conveni tri-provincial va donar la noticia que en tres o quatre reunions més, possiblement abans del mes de juliol, es signi el conveni tri-provincial i per tan els treballadors de les provincies de Girona, Tarragona i Lleida tinguem conveni propi.


 
16MAI13

 

34.688 SIGNATURES VÀLIDES A LES COMARQUES GIRONINES

 34.688 signatures vàlides de les 34.933 recollides durant el més d'abril per a presentar al Parlament de Catalunya, en la demanda que ha fet la gent de carrer, els clients de les farmàcies, davant els impagaments de l'administració.

El total d'oficines a les comarques gironines han estat 181 de les quals s'han comptabilitzat 245 signatures no vàlides.

Els fulls de les signatures seran presentats al Parlament de Catalunya juntament amb les de la resta de Catalunya.

 

 
08MAI13

Conveni

CONVENI TRIPROVINCIAL.PROPOSTES DECIDIDES

 Aquest és el redactat final que hem contraposat a què ens havia enviat la patronal. Segur que hi ha coses que no us agraden, però pensar en la dificultat del moment i en el futur a nivell estatal que se'ns acosta.


És important que aconseguim un conveni col • lectiu propi, que no ens haguem de regir per l'Estatut dels Treballadors, que és infinitament pitjor, i esperar que la situació econòmica millori i puguem negociar les millores, que nosaltres, creem important negociar.

 

Proposta Conveni.pdf

 

   
30ABR13

Conveni 

CONVENI COL.LECTIU.ARTICLES A MODIFICAR

 En la pròxima reunió pel conveni estatal, els nostres negociadors duran a terme una llista dels articles que cal revisar i modificar.

Reunió 30 abril 2013.pdf

 

 
24ABR13

Home

12 DE MAIG ASSEMBLEA GENERAL I DIA GRAN DEL SOCI

 El proper dia 12 de Maig, diumenge, tindrà lloc la nostra 58 Assemblea General la portarem a terme, aquest any al Hotel Garbí de Calella de Palafrugell
1ª Convocatòria: 11:45h 2ª Convocatòria: 12:00h

ORDRE DEL DIA:
- Benvinguda als assistents
- Lectura i aprovació Acta anterior si s’escau
- Informe Tresoreria
- Estat del Conveni
- Informe del President
- Renovació Junta
- Precs i preguntes


Acabada l’Assemblea, tindrà lloc com cada any el dinar de germanor i el sorteig de regals ( si n’hi ha) i ball fi de festa .
Per inscriure’t cal fer-ho per:


TELEFÒN: ..................... 667 717 312
e-m@il: ........................... ataafgirona@gmail.com

LA DATA LÍMIT PER INSCRIPCIONS SERÀ EL DIA 8 DE MAIG A LES 15H.
PREUS:
SOCI: GRATUIT
ACOMPANYANT: 30€
NENS: 18€

S’HA DE FER L’ INGRES ABANS DEL DIA 8 MAIG AL Nº DE COMPTE:
BBVA 0182 2775 17 0201533993


Important: A l’hora de fer l’ ingrés posar el nom del soci (no el nom del acompanyant)

 

22ABR13

 

L'ASSEMBLEA GENERAL EL 12 DE MAIG

  La Junta ha decidit que l'Assemblea General i dia gran per al soci serà el pròxim dia 12 de maig, diumenge, a dos dies del dia de la nostra patrona Santa Gemma.

 El lloc escollit torna a ser un lloc de la costa, concretament l'Hotel Garbí de Calella de Palafrugell.

 Encara que falta alguns aspectes per a concretar, la data i el lloc ja estan decidits. En els propers dies la Junta es reunirà per a decidir i preparar l'Assemblea.

 Dos dies després, el 14 de maig, celebrem el dia de la nostra patrona Santa Gemma i ja s'està preparant la festivitat amb els nostres socis jubilats, també el seu dia gran

 

 
18ABR13

banner

LA PATRONAL CONTESTA A LA REUNIÓ DEL PASSAT DIA 9 D'ABRIL

La contestació de la patronal a la reunió del passat 9 d'abril. Comunicar així mateix que hem estat citats al servei de mediacion i arbitratge SIMA el proper dia 22 del corrent. De tot esdevingui us tindrem informats.

 

 

 
18ABR13

Conveni Fallit

REUNIÓ NEGOCIACIÓ CONVENI: LES DUES PARTS DISTANCIADES ENCARA

  Us comuniquem que el passat dia 9 del corrent mes d'abril, es va celebrar la reunió de la Comissió Negociadora del XXIV Conveni Col·lectiu Marc per a oficines de farmàcia sol·licitada per la part sindical, la pretensió era donar continuïtat al procés de negociació obrint vies de flexibilització, entenent que la negociació col • lectiva és d'extrema dificultat i sabent que la patronal està en una posició fèrria. Posició que va fer inviable un acord definitiu, encara que fos de mínims, i donar així per finalitzat un procés negociador que va seguir diferents etapes sense proporcionar cap acord per les parts. La part sindical com a protagonista d'aquesta convocatòria va proposar a la patronal una proposta tendent a moderar els salaris, plantejant un conveni per 5 anys amb increments salarials de l'1% per als anys 2011, 12 i 2013 i 0,5% per als anys 2014 i 2015, i adaptar el conveni a la reforma laboral i nova normativa. La resposta de la patronal va ser dura i contundent dient que no era possible acceptar aquesta proposta així emesa, proposant les patronals una contraproposta amb els següents punts: 5 anys de conveni amb increments salarials d'1% per als anys 2011, 2012 i 2013, i 0,3% per als anys 2014 i 2015. Un any de prorroga mentre es negocia el nou conveni amb increment del 0% després de la denúncia del mateix el 31 de desembre de 2015 i la supressió de la paga de beneficis, el plus de ADJUNTIA per als farmacèutics i l'increment de 8 hores anuals en la jornada de treball efectiva. Proposta que va rebre el rebuig de la part social manifestant que no és possible un acord si ha de llevar del text la paga de beneficis, el plus de adjuntia i incrementant la jornada de treball efectiva, tenint en compte que aquests drets vénen de llarg temps establerts al XXIII conveni i per tant no és moment per reduir de forma tan dràstica els punts econòmics més importants del text. Dit això, la part sindical va tornar a posar sobre la taula la seva ferma voluntat d'arribar a un acord cedint en l'increment salarial proposant un increment salarial del 0,5% durant els 5 anys de vigència del conveni i l'any afegit mentre es negocia el següent, adaptar el mateix a la nova normativa i deixar el text tal com aquesta tancant d'aquesta manera el procés de negociació; La patronal ens respon que no era possible l'acord i que des d'aquest mateix instant quedaven trencades les negociacions obligant-nos a signar una acta on es deixés constància fefaent de la ruptura de les negociacions qüestió que no acceptem tenint en compte que el nostre objectiu no era acceptar cap ruptura, responent la UTF que la intenció de trencar obeïa a una estratègia patronal de cara a la propera assemblea de FEFE que se celebrés a València el dia 11 d'aquest mes d'abril.

En resum, hem de manifestar que la possibilitat d'un nou conveni es va diluint cada dia més, i esperem que d'aquí al mes de juny la patronal reconsideri la seva postura i puguem seguir negociant, o passat l'estiu el conveni deixa de tenir ultraactivitat, i això significa que quedés sense vigència en aquest temps, per tant s'haurà tancat un procés negociador en fals que incideix en la part sindical ja que la patronal només li interessa arribar a un acord en el qual es contempli la pèrdua de la paga de beneficis, el plus de ADJUNTIA i augmentar la jornada anual produint una minva important en el dret dels treballadors que evidentment no podem signar amb aquest contingut.

En definitiva, estem assistint a un moment crític del nostre col·lectiu i ens i visualitza una possible sortida a aquesta situació que ens portés a perdre la negociació col·lectiva, i aquesta situació sense dubte ens farà perdre drets que haguessin d'haver-se recollit en un text articulat.

Qualsevol novetat en aquest espinós tema serà degudament comunicada.

 

 
18ABR13

 

TAULES SALARIALS 2011 I 2012
 

 
18ABR13

Conveni

ACTA DE REUNIÓ CONVENI COL.LECTIU DEL 19 DE MARÇ 2013

 A la ciutat de Barcelona, a les 19:00 hores del día 19 de març de 2013, reunida la Comissió Negociadora del “Conveni Col.lectiu de Treball Interprovincial d’Oficines de Farmàcia per a les províncies de Girona, Lleida i Tarragona” constituida el día 10 d’Octubre de 2010, i integrada per les representacions de les següents organitzacions :

Representació Empresarial :

Associació Gironina Farmacèutica Empresarial (AGFE), representada por el Sr. Enric Torrent Ferran , con DNI 40426079-Z.

Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia de Tarragona (AFET), representada por la Sra Mª del Carme Hernández Escribá, con DNI 77.880.396-G.

Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida (AFELL), representada por el Sr. Ramón Anadón …………., con DNI 40851827-D.

Les esmentades organitzacions empresarials, assistides per el Lletrat- Assessor Sr. José Manuel Moya Castilla, Col.legiat nº 10.987 del Il.ltre Col.legi d’Advocats de Barcelona.


Representació Sindical :

CONC Catalunya-Federació de Sanitat, representada per el Sr. Andrés García Carrega, en la seva qualitat de Secretari d’Acció Sindical de la Federació de Sanitat, amb DNI 36936609-N, i la Sra Na Rosalía Port Gimeno, Secretaria d’Acció Sindical de la Federació de Sanitat, amb DNI 37777167-N

UGT- Catalunya (FCTCHTJ), representada per el Sr. Joaquín Carrasco Saez, amb DNI 74334506R, en la seva qualitat de de Responsable de Negociació Col.lectiva.

Federació Catalana de Técnicos/Auxiliares de Farmacia, representada per els Srs. Josep Rodriguez Martín con DNI 39631855-A (President), Sr. Antonio Alvarez Navarro con DNI 26463419-X (Secretari), y el Sr. José Mª Treceño Rios, con DNI 40874565-T.

M A N I F E S T E N :

Que des del mes d’octubre de l’any 2010 la Comissió Negociadora ha vingut desenvolupant un procés de negociació del Conveni que ha passat per diverses vicissituts i cirumstàncies que, malgrat la ferma i constant voluntat de les parts negociadores per dur-lo a terme i mantenir-lo en vigència, ha patit retards i períodes temporals de bloqueix en les negociacions fonamentalment degut a raons alienes a la voluntat de les parts negociadores i vincul.lades a les succesives reformes de la legislació laboral i de seguretat que s’han vingut aprovant pel Govern de l’Estat durant els anys 2012 i 2013.

La indubtable relació d’aquestes reformes legislatives i la seva afectació i influència en les estratègies de negociació que en cada moment podíen tenir adoptades les parts negociadores en aquest procés, i les incertesses que els frequents i intensos canvis legislatius operats en materia laboral i sovint afectants als temes i matèries objecte de negociació, ha determinat que el dit procés negociador d’aquest Conveni, ara exhaurit, hagi estat inusual i excepcionalment llarg.

Gràcies al regular ritme de reunions i la intensificació del treball de negociació aconseguit en el darrers sis mesos per totes les parts implicades, finalment, el dit procés negociador del “Conveni Col.lectiu de Treball Interprovincial d’Oficines de Farmàcia per a les províncies de Girona, Lleida.

 

 
26MAR13

LES FARMÀCIES RECULLEN SIGNATURES

 El Consell de Col.legis de Farmacèutics de Catalunya ha enviat a les oficines de farmàcia uns triptics que sota el lema "PRIORITAT: EL TEU MEDICAMENT", vol concienciar el client i públic, que col.labori amb la signatura per a demanar mentre més gent més important, al Parlament de Catalunya, que aquest prioritzi el pagament dels medicaments ja dispensats "perquè és un bé necessari i essencial dels ciutadans", segons reflecteix el mateix escrit. L'escrit acaba amb la demanda "pots donar la teva signatura a qualsevol farmàcia de Catalunya. Gràcies".

 
23MAR13

DOS MIL FARMACÈUTICS A LA PLAÇA SANT JAUME DE BARCELONA

 Concentrats dos mil farmacèutics a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, algunes oficines de farmàcia de les comarques gironines van tancar i assistir a la concentració. Lemes com "els farmacèutics alerten, els teus medicaments en perill" o també "prioritat el teu medicament", i "families hipotecades per pagar els medicaments d'un poble" van ser alguns dels crits que es van escoltar des de la plaça. La xifre del deute a tot Catalunya arriba als 270 milions d'euros.(foto treta del diari La Vanduardia).

 

 
16MAR13

DIA 21 A BARCELONA CONCENTRACIÓ DEL SECTOR FARMACÈUTIC

 EL 21 d'aquest mes de març, està convocada una concentració del sector farmacèutics, titulars, tècnics-auxiliars, treballadors, familiars etc, a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, a les 13.00h, en protesta per als enderreriments en els pagaments
 
16MAR13

COF, ES DESCARTA PROCÉS ELECTORAL

 El passat dia 14 d'aquest mes de març es va reunir la Junta de Govern del COF, va acceptar la dimissió del fins aquell moment president Sr.Joan Fajula.

 La Junta de Govern va decidir, i valorar que no és el moment de procedir a un procés electoral per la qual cosa va acordar nomenar presidenta la fins llavors vice-presidenta Sra. Rosa Sacrest i nomenar vice-president el Sr.Josep Brunsó. A partir del nomenament d'aquests dos càrrecs, la Junta de Govern del COF passa a ser de catorze membres.

 

 
16MAR13

Conveni

CONVENI ESTATAL.LA PATRONAL ENS ENVIA UN COMUNICAT URGENT

 
14MAR13

L'ATAAF DÓNA SUPORT ALS TITULARS DE LES OFICINA DE FARMÀCIA

 L'ATAAF no podia ser menys. També donem suport al col.lectiu de titulars farmacèutics de les oficines de farmàcia davant l'impagament i el deute acumulat per part dels organismes. Juntament amb la vocalia d'adjunts del COF s'ha elaborat un escrit per a donar el suport necessari als titulars de les oficines de farmàcia ja que tal situació anòmala la patim tots, els caps i els treballadors.

Descarregal aquí

 

 
14MAR13

DIMITEX SOBTADAMENT EL PRESIDENT DEL COFGI

 Sobtadament i davant la sorpresa de molts, ha dimitit Joan Fajula el fins ara president del Col.legi de Farmacèutics de Girona. El ja ex-president del Col.legi de Farmacèutics ha enviat una carta a tots els col.legiats gironins explicant les raons que l'han dut a prendre aquest decisió. Segons la carta enviada explica la diferència de criteris amb alguns membres de la mateixa Junta Directiva. La decisió és irrevocable i acaba diguent que marxa amb la tranquil.litat a nivell personal d'haver actuat amb responsabilitat però amb recança de no haver tirat endevant projectes marcats pels propers quatre anys. Les rendes del Col.legi passa per la directiva de la vice-presidenta Rosa Sacrest fins al final del mandat de l'actual junta de govern.
 
07MAR13

L'ASSEMBLEA DE FARMACÈUTICS DECIDIRÀ ENTRE VAGA O TRIBUNALS

 Coindidint amb INFARMA, els farmacèutics de tot Catalunya s'han renit en assemblea tancada per a decidir la posició o bé tancar amb dia de vaga o portar el problema als tribunals.
Coincidint amb el congrés Infarma que aquest dimarts s'ha inaugurat a Barcelona, uns 1.250 farmacèutics es reuneixen a aquesta hora en assemblea per acordar les mesures de força en protesta contra els impagaments de la Generalitat. El deute ja supera els 300 milions d'euros. "Hem superat el límit, haurem de prendre decisions", ha dit el president del Col•legi de Farmacèutics de Barcelona, Jordi de Dalmases. "Els farmacèutics hem de lluitar de forma organitzada per la subsistència de totes les oficines de farmàcia", ha afegit.
L'assemblea ha començat en un ambient tens, ja que els farmacèutics consideren que els col•legis professionals no fan suficient per defensar els seus drets. De la reunió, que està previst que acabi a les 22 hores, han de sortir les possibles mesures de protesta, entre les quals pren força un nou tancament patronal. En tot cas, les mesures les haurà de votar després cada col•legi professional. També està sobre la taula la possibilitat de fer una manifestació i d'anar als tribunals per reclamar els interessos pels endarreriments.
De Dalmases descarta, però, adoptar mesures que afectin els ciutadans com cobrar el 100% del preu dels medicaments. Això sí, adverteix del risc que algunes farmàcies tinguin problemes de subministrament de medicaments. Roser Vallès, director general de planificació del departament de Salut, per la seva part, ha dit que "no demana paciència ni comprensió" però sí transmetre que "s'està fent tot el possible per resoldre aquesta situació". "El departament de Salut no us deixarà de costat i farà el que faci falta per defensar la vostra posició", ha dit després de responsabilitzar l'Estat dels impagaments.(diari ARA).

 

 
22FEB13

CARTELL INFORMATIU A LES FARMÀCIES

 Des del COF s'ha repartit a les oficines de farmàcies gironines el cartell informatiu que indica l'enderreriment del pagament a quatre mesos. Aquest cartell ha d'estar cara al públic en un lloc molt visible.

Descarregal aquí

 

 
28FEB13

NOVA DEMORA DE PAGAMENT

 El Servei Català de Salut (CatSalut) ha anunciat un nou retard en el pagament de la factura a les farmàcies, que ja venien patint demores acumulades des de l'any 2011. Això suposa que hauran d'avançar a l'Administració finançament de quatre mesos dels fàrmacs dispensats.

 Els medicaments que van adquirir els pacients durant el mes de novembre s'haurien d'haver abonat a les farmàcies el 5 de gener, segons estableix el Concert signat pel Consell de Col • legis de Farmacèutics de Catalunya i el CatSalut, però amb els endarreriments en el pagament acumulats durant els anys 2011 i 2012 s'esperava que cobressin la factura a finals de febrer.

 Amb l'anunci de la nova demora per part del CatSalut i sense data concreta de pagament, les farmàcies catalanes hauran d'assumir el finançament dels medicaments consumits per la població durant 4 mesos. Les farmàcies, a més, absorbeixen tot el cost que l'impagament suposa per a la cadena del medicament en el seu conjunt (que també inclou laboratoris farmacèutics i distribuïdores).

 Les farmàcies, petites empreses amb una mitjana de 2,5 treballadors que vénen arrossegant una situació financera complicada, fruit de l'endarreriment en el pagament i de les successives mesures de retallada dels últims anys en el sector farmacèutic, no tenen capacitat econòmica per avançar l'Administració l'import de la medicació que consumeix tota la població catalana durant dos mesos.

 

 
22FEB13

Conveni Fallit

SEGUEIX EL DESACORD ENTRE LES DUES PARTS

 La reunió que el passat dia 14 de febrer tingueren que fer entre les dues parts de la negociació del conveni nacional, no es dugué a terme a causa de la negativa de la Patronal a reunir-se degut a les informacións que arribàven de la Sala del Social de l'Audiència Nacional.

 El passat dia 12 de febrer es va celebrar en la Sala del Social de l'Audiència Nacional a Madrid , en l'acte del judici del procediment del conflicte col.lectiu plantejat pels sindicats UGT, CC.OO i el nostre sindicat UTF.

 La vista va durar aproximadament hora i mitja on cadascuna de les representacións va exposar les al.legacións que van creure pertinents.

 La part empresarial composada per les asociacions patronals FEFE Y FENOFAR es van oposar a la pretenció instada pels Sindicts en relació a :

 1- Es considera que l'increment salarial vist en l'article 4.2 del XXIII Conveni Col.lectiu per a oficines de farmàcia no pot entrendre-s vigent ja que afecta al que s'establir en el II Acord per el Treball i la Negociació Col.lectiva pels anys 2012, 2013 i 2014 segons diu el següent:

 "En el context, els salaris negociats en els tres primers anys haurien de comportar-se segons les següents directrius:

 A l'any 2012, l'augment dels salaris pactats no hauria d'excedir del 0.5%, amb una clàusula d'actualització aplicable al final de l'exercici concretada en l'excés de la tassa de variació anual del IPC general espanyol del mes de desembre sobre l'objectiu d'inflació del Banc Central Europeu.

 2- La crisi econòmnica que afecta de forma considerable al sector, determina la impossibilitat de fer efectiu l'increment salarial del que està contemplat al Conveni i justifiquen entre altres raons el suport dels marges comercials en les vendes, el descens generalitzat de la facturació i l'impagament de la facturació mèdica per les Comunitats Autònomes.

 Nosaltres, com a sindicats demandants en vam oposar a aquestes argumentacions perquè vam considerar que el que estava establert en el contingut II de l'acord no té caràcter vinculant en tot cas orientador.

 Pel que fa a les clàusules econòmiques, al.ludeix al tancament de farmàcies, acomiadaments massius i expedients d'expedients de creditors.

 Es posa de manifest que si la Patronal vol desvincular-se del que s'ha pactat tenen a l'abast una altra sèrie de mides que els facilita la reforma laboral.

 A més a més es va posar de manifest la bona disposició del banc social demostrada en totes les reunions efectudes per a consensuar un acord y les múltiples alternatives donades per aconseguir-ho.

 El litigi encara no està tancat, en dies veniders tindrem més noticies de com acaba tota aquesta desavinència.

 
31GEN13

DEANXIT COM A DEMANDA DE MEDICAMENT EXTRANGER

 Fins al mes de març no es preveu la regularització i el proveïment del medicament DENAXIT 30 GRAGEES. El medicament es pot aconseguir per les vies normals de medicació extrangera . En cas que un pacient vulgui DEANXIT 30 GRAGEES el medicament es podrà sol.licitar mitjançant la tramitació pel conducte de farmàcia hospitalària de Catalunya. Durant aquest temps el cost de la tramitació serà de 0 euros.

 

 
31GEN13

L'APORTACIÓ REDUÏDA DE 4.13 € A 4.20 €

 A partir del dia 1 de febrer, segons informa el CATSALUT, el Ministeri de Sanitat publica una resolució els quals s'actualitzen els següents imports per adaptar-los a l'increment de l'IPC.

 L'import màxim en cas de les aportacións reduïdes, que fins ara era de 4.13 euros, passa a 4.20 euros.

 També hi ha modificacións en els topalls dels assegurats pensionistes i beneficiaris. Aquells usuaris amb renda inferior a 18.00 euros passa de 8 euros a 8.14 euros. Els usuaris amb igual o superior a 18.000 euros i inferior als 100.000 euros passa de 18 euros a 18.32 euros. Finalment aquells amb renda superior als 1

   
24GEN13

'INFARMA 2013 TORNA A BARCELONA

 INFARMA Barcelona 2013,
Congrés Europeu d'Oficina de Farmàcia.
Saló de Medicaments i Parafarmàcia.

dates:

5, 6 i 7 març 2013

horari de visitants:

Dimarts i Dimecres, de 10 a 19 hores
Dijous de 10 a 18 hores

lloc de celebració:

Palau de Congressos
Fira de Barcelona.
Recinte Firal de Montjuïc. Barcelona

sectors:

Medicaments no subjectes a prescripció mèdica, Medicaments subjectes a prescripció mèdica, Medicaments Genèrics, Dermofarmàcia, Nutrifarmàcia, Fitoteràpia, Homeopatia, Productes Sanitaris: Òptica, Ortopèdia, Material de cura, Productes i Utillatge per Fórmules Magistrals, Assessoria i Serveis, Comercialització i Distribució, Instal • lacions, Decoració i Vestuari Sanitari, Publicacions Tècniques i Premsa, Col • lectius, associacions i institucions, Multimèdia - Informàtica, Utillatge per l'Oficina de Farmàcia.

 

 
17GEN13

MYOLASTAN EN EL PUNT DE MIRA DELS FRANCESOS

 Per petició de les autoritats franceses, l'Agència Europea del Medicament (EMA) ha posat en marxa un procediment per revisar la seguretat d'un popular relaxant muscular, Myolastan, i tots els fàrmacs d'aquesta mateixa família que continguin tetrazepam.

 La decisió de les autoritats comunitàries es produeix després que l'Agència gala del Medicament detecta un elevat nombre de problemes cutanis entre els usuaris d'aquest medicament, que es comercialitza també a Espanya ni més ni menys que des de l'any 1978.

 Tetrazepam forma part d'una família de medicaments anomenada benzodiazepines, que actuen sobre el sistema nerviós central. El seu nom comercial més conegut és Myolastan (Sanofi Aventis), indicat per contractures musculars doloroses, torticoli, lumbàlgies, afeccions traumatològiques ...

 Segons informa el diari 'Le Monde', l'Agència francesa del Medicament (ANSM, segons les seves sigles originals) hauria detectat des de 1969 més de 1.600 efectes adversos provocats per aquest relaxant muscular. En total, 648 d'aquestes notificacions serien de caràcter greu (inclosos 11 morts) i 805 estan relacionades amb problemes cutanis. Només el 2010 van consumir Myolastan més de tres milions de pacients francesos, per la qual cosa el comitè francès de farmacovigilància reconeix que les reaccions són "rares, però molt greus". Prou greus com per sol • licitar a l'EMA la retirada del producte del mercat.

 Com assenyala l'EMA en un comunicat, el tetrazepam (que es pren per via oral en forma de pastilles) podria estar relacionat amb una sèrie de reaccions cutànies greus, que van des de l'anomenat síndrome de Stevens Johnson (un eritema greu que afecta la pell ia les mucoses, causant vesícules, úlceres i altres lesions), la necrosi tòxica epidèrmica (que pot generar la pèrdua del 10-30% de l'epidermis juntament amb l'aparició de butllofes i altres símptomes que van des de la febre al dolor articular) i altres reaccions dermatològiques severes.

 Per aquest motiu, l'agència comunitària ha obert un període de consultes amb tots els països on el medicament es comercialitza (inclòs Espanya), associacions de pacients i especialistes perquè notifiquin tota la informació possible abans de prendre una decisió.

 En aquest sentit, fonts del Ministeri de Sanitat han aclarit a ELMUNDO.es que es tracta d '"un procediment d'arbitratge per revisar la relació benefici-risc" i insisteixen que els pacients que estiguin prenent el medicament poden seguir fent-ho amb normalitat fins que l'EMA revisi tota la informació disponible i prengui una decisió en els pròxims mesos.

 De moment, el medicament està només sota revisió, no s'ha retirat del mercat, encara que les autoritats gal • les sí que han demanat a l'EMA que revisi el seu perfil de risc-benefici i suspengui la seva autorització.

 En l'anàlisi preliminar de l'EMA s'indica que dels sis països on es comercialitza el medicament "l'exposició és especialment elevada a Espanya", seguida, "a menor nivell, de França i Alemanya". De fet, des que la sanitat pública gala va deixar de finançar el fàrmac el 2011, el seu consum en aquell país ha baixat un 36% (2,6 milions de pacients el van prendre el 2011).

 
17GEN13

EL MEDICAMENT DEANXIT S'IMPORTARÀ

 L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitatis, AEMPS, ha informat que el laboratori Lunkbeck España SA, titular de l'autorització de comercialització del medicament DEANXIT 30 DRAGEES (CN 740456) els ha comunicat que té prolemes de subnimistrament d'aquest medicament.

Davant d'aquesta situació, l'AEMPS informa que el Servei de Medicació Estrangera de l'AEMPS importarà aquest medicament per aquesta via.


 
16GEN13

Conveni

24 GENER, NOVA REUNIÓ PER CONVENI TRIPROVINCIAL

 Segueixen i segueixen les trobades entre els negociadors del conveni triprovincial. El lletrat de l'AGFE-AFET-AFELL, Sr.J.Manuel Moya, ha enviat un correu electrònic a totes les parts convocant a una nova reunió el pròxim dia 24 de gener a les 16.30 hores a la seu de CCOO del carrer Vila Layetana de Barcelona. Tenim l'esperança que aviat arribin els acords desitjats per tot el nostre col.lectiu.

 
16GEN13

banner

CARTA DE LA UTF A LES ASSOCIACIONS ASSOCIADES

 Estimados Compañeros,

 Como todos sabéis estamos en pleno proceso judicial en la Audiencia Nacional donde se determinará a través de la sentencia correspondiente si el Convenio Colectivo tiene valor como norma que marque las relaciones laborales de forma definitiva o por el contrario quede determinado su nulo valor a efectos de aplicación. Esta situación nos lleva a mantener una constante vigilancia sobre la situación y estamos preocupados por la posible decisión que se tome estando nuestro esfuerzo plenamente volcado en este proceso porque los trabajadores de farmacia se juegan una baza importante para la aplicación de derechos y planteamientos de futuro.

 Dicho esto, como todos sabéis, nuestra intención es convocar la Asamblea General Ordinaria en el mes de marzo ya que asi se acordó entre la Comisión Permanen te y la mayoría de las Asociaciones, pero entendemos que debería de aplazarse en tanto y cuanto no tengamos definida la demanda ante la Audiencia Nacional y una vez que se conozca convocarla de forma urgente para exponer en la misma el contenido de dicha sentencia. Es evidente que dicha propuesta de suspensión temporal no puede ir más allá del mes de mayo, dado que tenemos que celebrar nuestra Asamblea antes de la finalización del primer semestre, cuestión que solventaríamos finando fecha para la misma. No obstante estamos abiertos a la opinión de las Asociacionesm, a las que pedimos nos envien su propuesta de celebración de la Asamblea, teniendo en cuenta ue las Asociaciones tienen derecha a establecer criterio en este sentido.

 Sin más por el momento, esperando daros buenas noticieas, recibid un cordial saludo.

 La Comisión Permanente.

 
16GEN13

SUSPÈS CAUTELARMENT L'EURO PER RECEPTA A TOT CATALUNYA

 El TC admet el recurs del govern espanyol i se n'atura l'aplicació durant cinc mesos • El govern recorrerà la suspensió i alerta de les conseqüències econòmiques que tindrà.

 Per tant, dia 16 de gener a les 23.00 hores es tallarà automàticament el cobrament de la taxa euro per recepta.

 El ple del Tribunal Constitucional espanyol ha admès a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol contra el cobrament de l'euro per recepta aprovat per la Generalitat el mes de març proppassat, i que s'aplica des del 23 de juny. Això implica la suspensió cautelar de la mesura durant com a mínim cinc mesos. l'executiu espanyol considera que aquesta taxa envaeix les seves competències exclusives per legislar sobre productes farmacèutics i introdueix desigualtats entre els ciutadans espanyols i per això va presentar un recurs el passat mes de desembre. La decisió d'interposar el recurs va posar punt i final al procés negociador que els dos governs mantenien obert.

 L'escrit de la Moncloa contra la taxa de la Generalitat de l'euro per recepta pren com a base el dictamen que el Consell d'Estat li va fer arribar a mitjans de novembre i que veu inconstitucional la norma catalana. Segons el govern espanyol, l'euro per recepta envaeix les seves competències exclusives per legislar sobre productes farmacèutics i introdueix desigualtats entre els ciutadans espanyols.

 L'executiu estatal considera que l'euro per recepta incompleix la Constitució perquè Catalunya no pot regular sobre els productes farmacèutics i perquè els ciutadans catalans estan obligats a pagar dues vegades. La Moncloa creu que una comunitat no pot "incidir directa o indirectament en preus de productes sanitaris" i apunta que la Constitució estableix que "una unitat mínima en les condicions d'accés als productes farmacèutics amb independència al lloc on resideixen per evitar la desigualtat".
La decisió de Madrid d'interposar el recurs va posar punt i final al procés negociador que els dos governs mantenien obert per evitar la via del TC. La Generalitat basava les seves posicions en el criteri del Consell de Garanties Estatutàries, que va avalar aquesta taxa el passat 6 de març.

 El recurs contra l'euro per recepta es dirigeix a l'article 41 de la Llei 5/2012 del 20 de març de mesures fiscals, financeres i administratives i de creació de l'impost sobre les estades en establiments turístics. L'article afegeix un capítol al text de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat per establir el cobrament de la taxa d'1 euro per la dispensació de la recepta. També n'estableix les excepcions.


 El govern recorrerà la decisió del TC


 El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ja ha anunciat que la Generalitat recorrerà la suspensió de l'euro per recepta. Homs s'ha queixat que l'Estat consideri inconstitucional qualsevol mesura que porti a terme la Generalitat, donant així un valor "interessat i partidari" als recursos al TC. "Un dia declararan que és inconstitucional respirar en català. És que estan a punt de fer el ridícul més gran del segle aquesta gent", i ha preguntat com explicarà l'Estat a Europa la suspensió d'una mesura que servia per reduir el dèficit.

 
14GEN13

CÈDULA DE CITACIÓ DELS SINDICATS CONTRA LA FEFE A L'AUDIÈNCIA NACIONAL

 L'Audiència Nacional, la Sala del Social, ja ha citat a declarar les dues parts que es refereixen a la demanda presentada pels nostres negociadors a Madrid, d'alguns articles proposats per la Patronal sobre les negociacions del Conveni col·lectiu.

 
09GEN13

DEANXIT:LUNDBECK ESPAÑA ANUNCIA QUE ESTARÀ DISPONIBLE AL MARÇ

 El laboratori LUNDBECK ESPAÑA, fabricant del fàrmac DEANXIT 30 DRAGEES el qual des del passat dia 5 de desembre està en desproveïment, tornarà al mercat el pròxim mes de març.

La raó d'aquest desproveïment és problemes en la planta de fabricació del producte. Data prevista del pròxim alliberament de lots el mes de març del 2013.

 
  2014 2013 2012 2011