ATAAF Girona ARTICLES / NOTÍCIES  
   
26MAI14

Cura capil·lar 

CAMPANYA FORMATIVA "CURA CAPIL.LAR A L'OF.FARMÀCIA"

  El Consejo General de Colegios Oficiales de Farmàcèuticos, amb la col.laboració del Laboratori KLORANE, faran una campanya destinades a oficines de farmàcia sota el títol "Cura capil.lar a l'Oficina de Farmàcia".

La campanya durarà des de setembre a desembre del 2014. L'Oficina de Farmàcia tindrà el material bàsic i la presentació per a conferència i fulletó per als usuaris. El material estarà disponible en format electrònica i es podrà aconseguir a la web www.portalfarma.com a partir del mateix mes de setembre.

Quins són els objectius?

- Informar als usuaris sobre els diferents tipus de cabell així de la seva cura.
- Informació dels diferents productes existents pel tractament i cura del cabell.
- Informació de les diferents plantes existents per al tractament.
- Obtenció en l'OF de la documentació per tal que actuï com educador sanitari i la concienciació de la salut capil.lar de la població.

La informació d'aquesta campanya es pot consultar a la web www.portalfarma.com

 

 
05JUN14

Fatiga crònica 

CONFERÈNCIA SOBRE FATIGA CRÒNICA

  L'Associació Catalana d'Afectats de Fibriomiàlgia convida a totes aquelles persones interessades a una conferència que tindrà lloc el pròxim dia 14 de juny, dissabte, a les 11 h. del matí a l'Auditori Josep Irla, pl. Pompeu Fabra, de la ciutat de Girona.

La xerrada anirà a càrrec del Dr. Joaquim Fernández Solà, especialista en Medicina Interna i Cap de la Unitat de SFC de l'Hospital Clínic de Barcelona.

La conferència es farà amb col.laboració de la mateixa Associació Catalana d'Afectats de Fibriomiàlgia, el DIPSALUT i el Departament de Salut.

Important, es prega que tots els que hi volguin assistir no dur perfums, colònies, ni after-shaves a fi de protegir la salut de les persones amb fatiga crònica ni fibriomiàlgia.

 

 
26MAI14

Home

AGRADABLE ASSEMBLEA GENERAL

 El passat diumenge dia 25 vam celebrar als Ocells Perduts de Sant Gregori l'Assemblea General Ordinària anual en què van assistir 40 socis.
L'Assemblea va ser agradable, amena i amistosa entre tots els companys que va assistir-hi en un lloc idíl.lic i agradable per passar una diada dominical.
La Junta va presentar el que s'ha fet, les gestions que es porten a terme i els projectes on el soci va poder preguntar tot allò del seu interès i que més el preocupa.

Un cop es va aprovar l'acta de l'assemblea anterior i l'informe de tressoreria, la presidenta Dioni Ciudad va poder explicar els diferents projectes que futurament podem gaudir de la nostra Associació. Entre els temes més importants que va explicar podem destacar la importància d'assistir a les convocatòries de les xerrades perquè els laboratoris en les puguin patrocinar, que hi ha contactes amb la companyia Vital Seguro perquè els socis puguin tenir uns descomptes en qüestió d'assegurances, de les bones negociacions que acabaren amb la signatura del conveni Tri Provincial, que s'obrirà una nova pàgina web en el futur i que la junta s'hauria d'ampliar amb més vocalies per a poder treballar més i millor.

En qüestió del Conveni Tri Provincial, l'advocat de l'Associació va informar que no hi havia cap novetat respecte al que ja s'explicà en altres ocasions i que per qualsevol dubte es possin en contacte amb ell.

L''Assemblea va durar una hora i cinc minuts i durant la mateixa, alguns dels socis van poder preguntar qüestions que més els preocupaven.

Un cop acabada l'Assemblea van poder gaudir d'un dinar de germanor i sessió de karaoke per aquells companys afinats de veu. En definitiva una jornada divertida, amistosa i amena.

AssembleaAssembleaAssembleaAssembleaAssembleaAssembleaAssembleaAssembleaAssembleaAssembleaAssembleaAssembleaAssembleaAssembleaAssembleaAssembleaAssemblea

 
25MAI14

Aigua 

COM EVITAR CALOR EL PRÒXIM ESTIU

 A L’ESTIU , FORA CALOR¡¡¡¡¡

BUSQUEU L’OMBRA AL CARRER
• Eviteu sortir al migdia, quan fa més calor.
• Porteu una gorra o un barret i empreu roba lleugera.
• Mulleu-vos una mica la cara i la roba
• Vigileu els trajectes amb cotxe les hores de més sol.
FRESCA A CASA
• Tanqueu les persianes quan hi toca el sol.
• Obriu les finestres durant la nit.
• Estigueu-vos a les zones més fresques.
• Refresqueu l’ambient amb ventiladors, aire condicionat, etc.

MOLTA AIGUA
• Bebeu aigua i sucs de fruita.
• Preneu sovint dutxes fresques.
• No prengueu begudes alcohòliques.

 

 
20MAI14

Dexametasona

DESABASTIMENT DE DEXAMETASONA

 Segons ha informat el CATSALUT, davant el desabastiment del medicament FORTECORTIN 1MG i 4MG (dexametasona), i com a impossibilitat de trobar-lo com a medicament extranger, les oficines de farmàcia podran facturar al CATSALUT, fórmules magistrals de DEXAMETASONA 1MG i 4 MG, per tal de poder satisfer les demandes dels seus clients.

 

 
17MAI14

Santa Gemma

JORNADA EN HONOR A SANTA GEMMA

 Com tradicionalment fa l'ATAAF, el passat dia 14 els jubilats van celebrar el dia de la nostra patrona, Santa Gemma.

Va ser una jornada distesa amb assistència dels membres de la Junta Dioni Ciudad, Magda Casado i Xavi Rimbau que van acompañar als jubilats Faust Feliu, Joan de Haro i Teresa Vergés, Joanita Bosch i Emilia Medina.

Al migdia es va fer la ofrena floral a l'imatge de la Santa a la petita capella situada a la Clínica Bofill de Girona i tot seguit tots els assistents van resar el Pare Nostre desitjant el millor per tots els nostres associats.

Un cop finalitzada la ofrena floral, van dirigir-se cap el Restaurant Can Ribot de Girona on van gaudir d'un esplèndit dinar. Un cop més va regnar el bon ambient i la distenció com sempre rememorant vells temps de la professió...

 

 
14MAI14

Hi ha sortida

ALTERNATIVA AL TRACTAMENT DE PIELONEFRITIS I CISTITIS EN PEDIATRIA

Alternatives 

 

 
07MAI14

14 DE MAIG DIA DELS JUBILATS

 El 14 de maig celebrarem amb els jubilats de l'ATAAF el dia de Santa Gemma Galgani, tradicional trobada anual la qual obsequiem als qui durant molts anys han desenvolupat la tasca d'auxiliar a les farmàcies gironines.

Com és tradicional es farà l'ofrena floral a la Santa a la Clinica Bofill de Girona i tot seguit el ja habitual dinar de germanor.

Dos fets marquen la vida de la nostra Patrona i el perquè de la celebració el dia 14 de maig.

En primer lloc que Gemma Galgani era filla d'un apotecari italià i en segon lloc la raó de la celebració aquest dia, la seva beatificació pel Papa Pius XII un 14 de maig de l'any 1940.

Va morir, probablement de tuberculosi , a Lucca (Itàlia) l'11 d'abril de 1903, als 25 anys.

Va ésser canonitzada per Pius XII en 1940, esdevenint la primera santa del segle XX. El seu cos, incorrupte, es conserva al santuari passionista de Lucca, on és lloc de pelegrinatge..

 

 
05MAI14

Hi ha sortida

CAMPANYA: HI HA SORTIDA A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

  El Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos ha signat un Conveni amb el Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, pel qual els professionals farmacèutics poden informar i detectar casos de violencia de gènere, tal i com també estan fent els professionals metges i d'infermeria des dels centres d'atenció primària.
 En aquest sentit, totes les farmàcies podran participar activament en aquesta iniciativa, en el marc de la Campanya "Hi ha sortida a la violència de gènere", de la qual s'han editat uns tríptics que rebreu entre avui i demà per mitjà del recader que fa la recollida de les caixes de receptes.

 En el document adjunt podeu consultar la nota de premsa que fa difusió del conveni signat, així com el tríptic que properament rebreu a les oficines de farmàcia.

Hi ha sortida

Hi ha sortida

 

Nota de premsa: Convenio Contra Violència de gènere.pdf

 

 
05MAI14

Dia mundial de l'Asma

DIA MUNDIAL DE L'ASMA

 El primer dimarts de maig, cada any se celebra a nivell mundial el DIA MUNDIAL DE L'ASMA.

Aquesta any el lema escollit és tu pots controlar el teu asma i durant tot el dia i a tot arreu s'han programat explicacions i comferències per tal d'explicar aquesta malaltia.

L'asma bronquial és una malaltia crònica que provoca inflamació i obstrucció dels bronquis que es manifesta com episodis de pit estret, sensació d'ofec, tos i de vegades s'escolten xiulets en respirar.

Com malaltia és subdiagnosticada i subtratada. Els medicaments disponibles actualment són broncodilatadors, que permeten aconseguir en pocs minuts l'alleujament simptomàtic de l'obstrucció bronquial, i els controladors, que limiten el procés inflamatori que passa a la paret dels bronquis. S'usen diàriament i per temps prolongat.

 

 
05MAI14

Home

L'ASSEMBLEA GENERAL JA TÉ DATA I LLOC

 Aquest anya portarem a terme la nostra Assemblea General el dia 25 de Maig.

El proper dia 25 de Maig, diumenge, tindrà lloc la nostra 59 Assemblea General la portarem a terme, aquest any al Restaurant “ OCELLS PERDUTS” de Sant Gregori-Girona

1ª Convocatòria: 12:15h 2ª Convocatòria: 12:30h

ORDRE DEL DIA:
• Benvinguda als assistents
• Lectura i aprovació Acta anterior si s’escau
• Informe Tresoreria
• Estat del Conveni
• Informe del President
• Renovació Junta
• Precs i preguntes


Acabada l’Assemblea, tindrà lloc com cada any el dinar de germanor i el sorteig de regals ( si n’hi ha)
Per inscriure’t cal fer-ho per:
TELEFÒN .................... 667717312
EMAIL...........................ataafgirona@gmail.com
LA DATA LÍMIT PER INSCRIPCIONS SERÀ EL DIA 16 DE MAIG A LES 15H.
PREUS:
SOCI: GRATUIT
ACOMPANYANT: 35€
NENS: 12€

S’HA DE FER L’ INGRES ABANS DEL DIA 16 MAIG AL Nº DE COMPTE:
BBVA 0182 2775 17 0201533993
Important: A l’hora de fer l’ ingrés posar el nom del soci (no el nom del acompanyant)

 

   
26ABR14

Fibromiàlgia

12 DE MAIG DIA MUNDIAL DE LA FIBROMIÀLGIA

 El proper dia 12 de maig se celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia per aquest motiu en molts llocs s'han programat diferents comferències i xerrades.

A Girona ciutat, aquest dia 12 de maig, sota el títol FIBROMIÀLGIA, UNA VISIÓ INTEGRAL, tindrà lloc a l'Auditori Josep Irla, Plaça Pompeu Fabra, una xerrada a càrrec del Dr. Gabriel Coll de Tuero, metge de familia.

A part del Dia Mundial de la Fibromiàlgia, també es tracta la Síndrome de Fatiga Crònica i la Sensibilitat Química Múltiple.

AVIS IMPORTANT- Per tots aquells socis de l'ATAAF que vulguin assistir, els organitzadors demanen que no es duguin perfums, colònies ni after-shaves a fi de protegir la salut de les persones que assisteixin amb la Síndrome de Fatiga Crònica, la Sensibilitat Química Múltiple o amb Fibromiàlgia.

Aquesta xerrada estarà es farà sota la col.laboració de l'Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia, DipSalut, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Girona.

Dia mundial contra la fibromiàlgia

 

 
24ABR14

Home

L'ASSEMBLEA GENERAL ENCARA SENSE DATA

 Fa uns dies vam informar la data de l'Assemblea General de l'estiu com a concreta però hi ha hagut canvi de data. Segons ha informat la Junta, aquesta data del 18 de maig queda anul.lada per problemes organitzatius. Per tan no podrà celebrar-se en la data anunciada.

La Junta ara està treballant en una altra data que encara no ha informat. Així que l'Assemblea General no té data encara i s'hi està treballant. Quan la Junta informi de la nova data de seguida la informarem.

 

 
04ABR14

Robatoris

ROBATORIS A FARMÀCIES

 En algunes farmàcies de l'ABS Sils-Vidreres Maçanet, s'han produït robatoris el qual s'avisa anar en comte, les quals han sostret productes de parafarmàcia que es trobaven en expositors a la zona de dispensació.

 El robatori el duu a terme una parella jove, que entra a la farmacia amb un cotxet de nadó de color rosa. Dins el cotxet no hi ha cap nadó, i l'utilitzen per ocultar tots els productes que sostreuen dels expositors que es troben a la zona de dispensació, aprofitant que hi ha gent a la farmàcia o que el personal està distret

Us traslladem aquesta informació per tal que estigueu alerta.

 

 
03ABR14

Home

18 DE MAIG L'ASSEMBLEA GENERAL

 A falta de la confirmació oficial, la Junta està treballant per al dia 18 de maig, diumenge, com a dia per a celebrar l'Assemblea General del 2014.

 El lloc encara no s'ha fet oficial i s'anunciarà quan la preparació de l'assemblea ja estigui tancada.

 En dies posteriors podrem donar més informació com el lloc i els temes que es tractaran, l'ordre del dia.

 

 
26MAR14

Preus

PUBLICAT AL BOE LA REGULACIÓ DELS PREUS DE REFERÈNCIA

 En el l BOE núm.73, del 25 de març de 2014, ha estat publicat el RD 177/2014, de 21 de març, per el que se regula els sistema de preus de referència i d'agrupacions homogènies de medicaments en el SNS, i determinats sistemes d'informació en matèria de finançament i preus dels medicaments i productes sanitaris.

BOE A 2014 3189.pdf

 

 
21MAR14

Estafa

RECEPTES FALSIFICADES

 Les prescripcions que s'han detectat de receptes són les següents:

• Trankimazin 2 mg 50 comprimits
• Buprex 0.2 mg 20 comprimits

Segons ens han informat des d' Inspecció de Farmàcia, el metge de l'Hospital d'Olot , doctor Javier Muñoz de Dios, ha confirmat que la signatura que hi ha a la recepta no es correspon amb la seva i que no li han li han robat el segell.
Mostra:

Recepta falsa

 
19MAR14

Receptes

ALERTA EN DISPENSAR EN ELEVAT NOMBRE DE RECEPTES

 Us trametem , adjunta, una recepta privada prescrita per un psiquiatra :Carlos Gabriel Chada Castro, col-legiat en el Col-legi de Metges de les illes Balears amb el número de col-legiació: 070708248, en la qual consta ell mateix com a pacient. . Va a oficines de farmàcia, majoritàriament de l'Alt Empordà, amb 10 receptes privades d'aquesta especialitat farmacèutica i amb una periodicitat mensual, aproximadament.

Atenent a la posologia que consta en la recepta, 10 gotes, amb un envàs en tindria per 40 dies de tractament. Per tant, atenent a l'ús racional de medicaments en les oficines de farmàcia, no es poden dispensar aquesta quantitat d'envasos en una dispensació única
Us recordem que:

A l'hora de dispensar qualsevol medicament de prescripció, heu de tenir presents el què preveu el RD 1718/2010 sobre recepta mèdica (nom, cognoms i DNI pacient...). En el cas de psicòtrops recordeu que, a més, és necessari demanar i anotar el DNI de la persona que retira el medicament en el cas que sigui diferent del pacient.

Sota cap concepte aquest tipus de medicaments es poden vendre sense recepta. L'Oficina de Farmàcia s'ha de quedar la recepta original segellada una vegada ha fet la dispensació

Extremeu al màxim les mesures de control quan feu les dispensacions, en particular les dispensacions de receptes privades: comprovar que les receptes siguin vàlides, segellar i guardar les a l'oficina de farmàcia durant 3 mesos, 2 anys o 5 anys, segons si es tracta de receptes ordinàries, de psicòtrops o d'estupefaents, respectivament.

Recepta

 
19MAR14

XERRADA MYLAN EL 27 DE MARÇ

 Laboratoris MYLAN ens realitzarà una xerrada:

Tema: Medicaments genèrics: Evidències i mites

Ponent: Mireia González Olmos (responsable del servei científic i farmacovigilància de mylan pharmaceuticals)

Dia 27 març

Lloc: restaurant Cabrit ctra. Fornells - Girona

Hora: 21h.

Confirma abans del dia 24 de març

 

 
13MAR14

PROBLEMES DE SUBMINISTRAMENT DE MSD

 El passat mes de desembre del 2013, després d'efecturar una auditoria interna rutinària en la que es jvan indentificar certes deficiències en relació a les normes actuals de correcta fabricació, el laboratori MERCK va prendre la iniciativa de suspendre temporalment l'activitat de la seva planta de producció farmacèutica ubicada a Mollet del Vallès.

Aquesta mesura ha provocat greus problemes de subministrament em els que els diversos majoristes no han pogut servir part dels productes comercialitzats per aquest laboratori.

Merck ha reprès de manera progressiva la producció però tot així informe que cada dilluns publica a la web d'Aemps els productes amb problemes de subministrament i els poden consultar a través de la web http://www.aemps.gob.es/.
   
08MAR14

COMUNICACIÓ DE FRAU D'EXTORSIÓ INFORMÀTICA

 El cos de mossos ens ha informat de la detecció d'una forma d'extorsió informàtica que afecta majoritàriament a empreses, tot i que també hi ha casos de particulars.

 Descripció del tipus d'extorsió:
Es tracta de hackers informàtics que bloquegen/encripten les dades dels equips, de forma que impedeixen poder recuperar les dades. La víctima veu com el seu ordinador es bloqueja i apareix una pantalla amb un missatge redactat en anglès, en què se l'informa que les dades del seu equip han estat bloquejades i que per desbloquejar-les haurà de pagar certa quantitat de diners en un marge de temps.
Davant d'aquest tipus d'extorsió s'ha de tenir present:
- Fer còpies de seguretat amb freqüència.
- Emmagatzemar les còpies de seguretat en un mitjà independent del servidor.
- Limitar els IP d'origen mitjançant tallafocs que poden connectar-se al servei d'escriptori remot.
- En referència als servidors: cal instal-lar actualitzacions del sistema operatiu, especialment les que siguin explotades remotament. Deshabilitar el servei d'escriptori remot si no s'utilitza. Fer ús de contrasenyes robustes i amb una caducitat preestablerta, es recomana un mes.

 

 
19FEB14

ALERTA A TRUCADES ESTAFA

 Arran de la informació que alguns companys/companyes ens han fet arribar, us comuniquem que en els últims dies s'ha detectat en diverses OF una trucada en nom d'una Associació de la Guàrdia civil. Aquesta trucada la inicien dient que passaran a gravar la conversa per "seguretat" i demanen de col-laborar econòmicament amb l'associació. Aquesta, en tots els casos s'ha realitzat des de un móbil.

 Us comuniquem aquesta situació per tal que n'estigueu assabentats i, en cas de rebre una trucada d'aquestes característiques, pugueu establir els mecanismes de control que considereu convenients.
<.br />
 
15FEB14

EXOI EN RECEPTES NO VÀLIDES

 El CatSalut ens informa que, per qüestions tècniques, a partir de la matinada del diumenge 16 de febrer de 2014, les RECEPTES PAPER de medicaments EXOI (finançats només per determinades indicacions terapèutiques) NO seran vàlides, és a dir, el sistema no permetrà la seva inserció. En tractar de dispensar una RP d'aquest tipus, el sistema donarà un error "0743 - Producte no Finançable".

En cap cas la RE es veurà afectada, i continuarà permetent la dispensació d'aquests productes finançats amb excepcionalitat, segons indicació clínica. 

 

 
18GEN14

LA GRAN MARATÓ DE DONANTS DE SANG 2.0 DE CATALUNYA

 Del 17 al 24 de gener celebrem la 1a Gran Marató de Donants de Sang 2.0 de Catalunya i busquem a tot tipus de donants de sang. Pots ser el #DonantNovell, el #DonantAnimat o el #DonantGranReserva, però siguis el tipus de donant que siguis, et busquem.
És molt fàcil: accedeix aquí i reserva hora a qualsevol dels centres fixos que tenim per tot Catalunya o a les campanyes especials.

Reserva hora aquí i, sobretot comparteix el missatge al Facebook, fes un tuit o envia un correu a tots els teus contactes.

Comptem amb tu!
Moltes gràcies per ser donant de sang
.
.
 
  2014 2013 2012 2011